Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

OFS RiFra 28.05.2019 b

U utorak, 28 svibnja 2019. god., Franjevački svjetovni red (OFS) i Franjevačka mladež (FRAMA) u Đakovici (na Kosovu) imali su zajednički susret s predstavnicima OFS-a i Frame Bosne Srebrene, sa fra Domagojem Šimićem, OFM, duhovnim asistentom OFS-a i Frame u Bosni, i s Viktorom Cucekom, predstavnikom OFS-a u BiH.Fra Lovro Gavran, duh. asistent OFS-a i Frame u Đakovici, započeo je susret zajedničkom molitvom i pozdravom gostima. Zatim je ministar OFS-a u Đakovici, brat Luz Komani, predstavio bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Đakovici.

Nakon njega na red je došla Franjevačka mladež. Njezine aktivnosti predstavila je Mimoza Raja. Monika Gjoklaj je nastavila pripremljenim slajdovima ilustrirati i objašnjavati razne aktivnosti Frame, koja ove godine slavi 20. obljetnicu sustavnog rada.

DSC 0001

Glavno izlaganje iznio je fra Domagoj Šimić, koji je prikazao brojne aktivnosti i projekte OFS-a i Frame u Bosni i Hercegovini, rekavši da je Frama u BiH vrlo aktivna i da ima 53 zajednice, s oko 3.000 članova, koji se bave raznim poslovima u Crkvi i društvu. A i OFS u BiH ima oko 2.000 članova. Potom se razvila plodna rasprava, a na kraju su uručeni pokloni. Mi smo svojim gostima poklonili po jednu uspomenu iz svetišta sv. Ante u Đakovici, a oni nama po jednu krunicu. Na kraju smo se svi fotografirali, kako bismo bolje sačuvali sjećanje na ovaj lijepi susret.

DSC 0037

Ovakvi su susreti vrlo plodni i dobri, jer nas bolje okupljaju oko aktivnosti kojima se bavimo, a uče nas i mnogo čemu novom, korisnom za život i za franjevačku zajednicu uopće.

Monika Gjoklaj

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo