Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

jesus christ8 720x420 860x450 cDragi framaši, trećoredci, duhovni asistenti, braćo i sestre,

u apostolskoj pobudnici „Christus vivit- Krist živi“ papa Franjo se na temelju zaključaka ovogodišnje biskupske sinode obraća mladima riječima:
„Krist živi. On je naša nada i najljepša mladost ovoga svijeta. Sve što dotakne postane mlado, postane novo, postane ispunjeno životom. Stoga, prve riječi koje želim uputiti svakom mladom kršćaninu su: On živi i želi da i ti živiš! On je u tebi, on je s tobom i ne napušta te. Možeš se udaljiti, ali uz tebe je Uskrsli, koji te zove i čeka da započneš ispočetka.“ (Papa Franjo, Christus vivit, 1-2)

Dopustimo ovog Uskrsa Isusu da nas dotakne, da postanemo novi ljudi slični Njemu, da nas Njegov dodir i Njegova riječ promijene i probude na novi život. Krenimo ispočetka!

S ovim mislima želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

Tina Tolić, područna predsjednica Frame BS
Marijan Begić, područni ministar OFS-a BS
Fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent BS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo