Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 2342

U petak, 15.3.2019.g., mjesna bratstva FRAME i OFS-a Busovača držali su zajednički korizmeni susret.

Okupljenu zajednicu pozdravio je provincijal fra Jozo Marinčić s nekoliko riječi od kojih je najveći dojam ostavio njegov poticaj: “Budimo svjetlo sebi i drugima”. Naime, provincijal fra Jozo je toga dana imao službenu vizitaciju našoj župi te je iskoristio priliku da se, pored fratara, susretne i sa članovima FRAME i OFS-a.
Nakon kratkog druženja s provincijalom fra Jozom, članovi OFS-a i FRAME predstavili su se jedni drugima te su svi iznijeli neke zanimljivosti o sebi. Susret je vodio duhovni asistent FRAME i OFS-a, fra Josip Mihael Matijanić, s predavanjem na temu “Grijeh (priprava za uskrsnu ispovijed)”.

U trećem dijelu slijedio je kratki zabavni program u kojem su framaši sa svojom starijom braćom i sestrama pripremili malu igru.

Susret je protekao u izuzetno pozitivnom i veselom ambijentu u kojem su se framaši i trećoredci imali priliku bolje upoznati, zbližiti i tako svjedočiti lijepu franjevačku karizmu.

Radujemo se i budućim zajedničkim susretima.

Laura Šakić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo