Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

vit11319
Draga braćo i sestre framaši!


Poštovani duhovni asistenti!
S neizmjernom radošću u srcu pozivamo Vas na II. Nacionalni susret Frame BiH koji će se održati u Vitezu, od 3. do 5. svibnja 2019. godine pod geslom „Bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1,8).
Program bi započeo u petak, u poslijepodnevnim satima, a završio u nedjelju zajedničkim ručkom. Središnji dio programa svakoga dana bit će zajedničko euharistijsko slavlje. Program će obilovati predavanjima, svjedočanstvima bivših framaša koji i dalje nose  Franjin žar za nasljedovanjem Krista, kao i drugih savjesnih i odvažnih članova Crkve i društva. Bit će tu i pjesme, plesa, molitve i još ponešto.
Kroz tri dana susreta framašima će biti osigurana hrana, a smještaj je po obiteljima. Participacija za sudjelovanje iznosi 15 KM.
Kako bi se što bolje i temeljitije pripremili za susret Organizacijski odbor je pripremio dvije kateheze za susret u skladu s geslom „Bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1,8), a koje će mjesnim bratstvima proslijediti područna vijeća.  Uskoro će biti objavljena i himna susreta.
U nastavku se nalaze osnovne informacije koje su potrebne za prijavu na Nacionalni susret:
•    Prijave će se vršiti putem e-mail adrese: bitcetemisvjedoci@gmail.com.
•    Molimo mjesna bratstva da odrede jednog framaša koji će biti kontakt osoba prilikom prijava, te da se taj framaš javi na gore navedenu e-mail adresu u što skorije vrijeme.
•    Prijave će se vršiti do 10. travnja 2019. godine.
•    Programom je predviđeno predstavljanje mjesnih bratstava koji sudjeluju na susretu, pa vas stoga molimo da pripremite zastavu s natpisom mjesnog bratstva.
Napominjemo da nije ograničen broj framaša koji se mogu prijaviti iz jednog mjesnog bratstva.
Za dodatne informacije možete se javiti Doris Trogrlić, nacionalnoj predsjednici Frame BiH (mob: 063/530-658) i nacionalnom duhovnom asistentu Frame BiH, fra Domagoju Šimiću (mob: 066/959-399) ili na navedenu e-mail adresu.
II. Nacionalni susret je prilika da Mu kroz zajedničku molitvu, razgovor, pjesmu i ples zahvalimo kao jedna franjevačka obitelj na obilju plodova koje nam svima dariva. Zato, odvažite se, dođite, bit će radosno.
U ime Organizacijskog odbora II. Nacionalnog susreta Frame BiH
Mir i dobro!

Doris Trogrlić, nacionalna predsjednica Frame BiH                                                                                      
fra Domagoj Šimić,  nacionalni duhovni asistent Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo