Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

NCVF8218
U utorak, 2. veljače 2018. godine održan je 2. sastanak Nacionalnog vijeća Frame BiH u sazivu 2017./2019. u prostorijama franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.


Na sastanku su prisustvovali članovi Nacionalnog vijeća: Doris Trogrlić kao nacionalna predsjednica, Ana Galić kao nacionalna dopredsjednica, Ana-Marija Marijanović kao nacionalna voditeljica formacije, Klaudija Vujica kao nacionalna tajnica, Marija Brbor kao nacionalna blagajnica. Sastanku su također prisustvovale i dvije područne predsjednice: Magdalena Musa ispred Frame Hercegovina i Tina Tolić ispred Frame Bosne Srebrene kao pridružene članice, kao i fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent Frame Hercegovina i fra Domagoj Šimić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH. Nikolina Konta koja je međunarodni delegat u Nacionalnom vijeću je bila opravdano odsutna.
Prva točka dnevnog reda bila je organizacija XXI. Framafesta koji će se održati u Sarajevu, u listopadu, te definiranje izmjena Pravilnika Framafesta. Natječaj za ovogodišnji Framafest zajedno s izmijenjenim Pravilnikom Nacionalno vijeće će poslati do kraja mjeseca svim mjesnim bratstvima Frame.
Sljedeća točka dnevnog reda bila je organizacija Nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima. Seminar će se održati od 9. do 11. ožujka u Međugorju. Vijeće je dogovorilo temu i program ovogodišnjeg seminara.
Razgovaralo se i o odlasku nacionalnih vijećnika na 3. Međunarodni kongres Frame i OFS-a u Litvu, od 20. do 26. kolovoza 2018. godine. Vijećnici su se kratko osvrnuli na realizirane projekte u protekloj godini, posebice na Nacionalnu humanitarnu akciju, jubilarni XX. Framafest u Mostaru i na IV. Nacionalnu duhovnu obnovu.
Nakon produktivnog sastanka članovi Vijeća su se rastali radujući se ponovnom skorom susretu.
Doris Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo