Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Klarise2

2. rujna u samostanu sv. Klare u Brestovskom održan je obred oblačenja i ulazak u novicijat dviju mladih djevojaka koje su svoj život odlučile u potpunosti posvetiti Bogu. To su s. Marija Janja Dragičević iz Čapljine i s. Marija Brigita Bošnjak iz Rame.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene u koncelebraciji s još desetak svećenika. Sve okupljene na početku je pozdravio fra Gabrijel Tomić, duhovnik s. Klarisa rekavši pri tome da je ovo velik dan ne samo za slavljenice, njihove obitelji i zajednicu s. Klarisa u Brestovskom, nego i za čitavu Crkvu u Bosni i Hercegovini koja je bogatija za dva života potpuno predana Kristu. Sestre su se zavjetovale na život u siromaštvu, poslušnosti, čistoći i klauzuri, a od časne Majke M. Hijacinte Batinić primile su blagoslovljene redovničke habite.
Ono što posebno raduje jest da su i sestra M. Janja i sestra M. Brigita bivše framašice kojima je Frama pomogla u otkrivanju ovog uzvišenog poziva nasljedovanja Krista po primjeru sv. Franje i sv. Klare. Stoga, danas se i cijela Frama BiH raduje s njima, a pogotovo njihova nekadašnja mjesna bratstva: Sarajevo i Mostar.
Sestrama želimo mir, ustrajnost, te obilje Božjeg blagoslova na njihovom putu. /mt

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo