Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

hum8617
Dragi framaši Frame Humac,


Dijelimo s vama veliku radost zbog obilježavanja 25 godina postojanja Frame Humac, ali i 25 godina cijele Frame Bosne i Hercegovine. 1992. godine kada je osnovano prvo mjesno bratstvo upravo na Humcu, nitko nije ni slutio kolike će razmjere poprimiti taj franjevački korak u novo i nepoznato, s željom da mladi počnu živjeti franjevačke i kršćanske ideale na najljepši način, to jest u  bratstvu. Nitko nije ni slutio koliko će dobroga Frama donijeti. Svaki pokušaj o pisanju konkretnih plodova Frame u životu jedne mlade osobe koja ju je uistinu prepoznala kao poziv Duha Svetoga na život u bratstvu živeći Evanđelje – ostaje tek pokušaj. Gospodin je to zapisao u srcu svakog pojedinog framaša.
Na kraju, sve što možemo jest iz dubine srca zahvaliti Bogu na godinama jedne zajednice koja danas okuplja toliko mladih života posvećenih Bogu i svetom Franji.
Stoga, draga franjevačka mladeži na Humcu, sretna ti, blagoslovljena i milosna proslava tvojih 25 godina! A svakom framašu u Bosni i Hercegovini u kojemu je Frama probudila novog, boljeg čovjeka, također neka je sretan rođendan!
U nadi da će godine pred Franjevačkom mladeži biti jednako plodonosne i milosne, po zagovoru našeg serafskog Oca svetog Franje, radosno vas pozdravljamo našim franjevačkim pozdravom: Mir i dobro!
Područno vijeće Frame Bosne Srebrene
Doris, Iva, Tina, Magdalena, Marija, fra Domagoj

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo