Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

michael3617

Dragi framaši i trećoredci,

dragi duhovni asistenti!

Radosno Vam najavljujemo dolazak generalnog ministra Reda Manje braće – fra Michaela A. Perrya iz Rima u posjet našoj franjevačkoj obitelji u Bosni i Hercegovini.

U dopisu fra Miljenka Šteke, predsjednika Južnoslavenske Konferencije Provincijalnih Ministara Reda Manje Braće, pozivaju se članovi OFS-a i Frame na svečano euharistijsko slavlju na Humcu, 18. lipnja u 11 sati, koje će predslaviti fra Michael A. Perry, general franjevačkog reda u pratnji svih članova generalnog Definitorija.

Bit će to ujedno i susret Frame i OFS-a Južnoslavenske konferencije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija) s generalnim ministrom Reda. Odabrani predstavnici ukratko će predstaviti rad i život nacionalnih bratstva OFS-a i Frame BiH i Hrvatske. Nakon svete mise bit će podjela „lunch paketa“ i mogućnost razgledavanja samostana sv. Ante na Humcu.

Potičemo framaše da se pojave u majicama svojih mjesnih bratstava.

Zbog organizacije i pripreme „lunch paketa“, prijave o broju framaša i trećoredaca koji žele ići na ovaj susret, možete poslati na mail frama.fsr.bs@gmail.com do 11. lipnja.

Nadamo se da ćete uvidjeti važnost ovog susreta koji će biti na izgradnju i jačanje zajedništva naših bratstava OFS-a i Frame u Bosni i Hercegovini.

Mir i dobro!

Marija Trogrlić, područna predsjednica Frame

Marijan Begić, područni ministar OFS-a

Fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo