Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

kastele 2017

U subotu, 27. svibnja u 11:00h na Kaštelima, smještenim u vrletima planine Zahor, služena je sveta misa u čast blaženog fra Anđela Zvizdovića,

brojnih franjavaca Bosne Srebrene, ali i katoličkog puka koji su svi zajedno podnijeli veliku žrtvu čuvajući svoju vjeru na bosanskim prostorima.

Svetoj misi su nazočila šestorica svećenika: fra Miro Relota, fra Ilija Jurić, fra Gabrijel Tomić, fra Franjo Trogrlić Šitum, fra Zoran Vuković i fra Nikica Vujica, časna sestra Ilinka Dubravac, te mnoštvo naroda iz Fojnice, Kiseljaka, Gromiljaka, Brestovskog, Busovače ali i drugih mjesta. Najveći broj vjernika je stigao terenskim vozilima, ali bilo je dosta i onih koji su na planinu izašli i pješice, među njima i g-din Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Ova sveta misa je na poseban način spomendan na hrabrosti i svjedočanstvu vjere malog fratra, fra Anđela Zvizdovića, koji je 28. svibnja davne 1463. godine, rasvijetljen Duhom Svetim, smogao snage i hrabrosti izaći pred osvajača i spašavati svoj narod. Predvoditelj misnog slavlja bio je fra Nikica Vujica, koji je u homiliji istaknuo značaj kreposti pravednosti, a fra Anđeo je umro u svetosti i pravednosti Božjoj.

Nakon svete mise u predivnom ambijentu prirode Bogom dane uslijedilo je zajednički ručak i druženje uz igru i pjesmu.

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo