Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom 22517

Na šestu uskrsnu nedjelju 21. svibnja 2017. u župnoj crkvi svete Ane slavljena je svečana Misa Prve svete Pričesti,

tijekom koje je 20 djece po prvi put pristupilo oltaru Gospodnjem i primilo Isusa u svoje srce, pod prilikama euharistijskog kruha.
Samom slavlju prethodila je velika ispovijed za same prvopričesnike i njihove roditelje, koja se održala u subotu, 20. svibnja 2017.
Misno slavlje radosno su animirali i sami prvopričesnici kroz pjevanje, čitanje Riječi Božje, molitvu, prinos darova i recitacije, što je plod njihove priprave za ovu svečanost.
Djecu je kroz cijelu godinu za ovaj svečani dan pripremala njihova vjeroučiteljica sestra Ana Oršolić.
Svečano misno slavlje u prepunoj crkvi predvodio je fra Blaž Marković, župnik uz koncelebraciju fra Bone Kovačevića, župnog vikara.
Na kraju svete Mise župnik je zahvalio prije svih Isusu, potom roditeljima i samoj djeci, a prvopričesnicima i roditeljima od srca čestitamo.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo