Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

10shkmfin

Deseti Susret hrvatske katoličke mladeži održao se 29. i 30. travnja u Vukovaru pod geslom „Krist, naša nada.“

Susret je okupio preko 30000 mladih, među njima i framaše iz cijele naše provincije, Bosne Srebrene. Ljepoti zajedništva mladih okupljenih oko Kristovog stola svjedočili su framaši iz Sarajeva, Lepenice, Kreševa, Kiseljaka, Fojnice, Brestovskog, Viteza, Doca, Podmilačja, Jajca, Ovčareva, Tuzle, Banja Luke, Livna, Uskoplja, Bugojna, Domaljevca, Tolise, Rame, Bučića, Visokog, Rumboka, Novog Šehera, Kraljeve Sutjeske, Ljubunčića i Zenice.

10shkm1

29. travnja, mladi su se po dolasku u neku od župa Đakovačko-osječke nadbiskupije smjestili po obiteljima, gdje su ih dočekali njihovi ljubazni domaćini. Večernji dio subotnjeg programa činila su zajednička bdijenja, kateheze, molitve ili koncerti po župama.
Molitvom kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, koju je predvodio predsjednik Odbora HKB-a za mlade, pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski, započeo je nedjeljni dio programa.

10shkm2

Središnji događaj Susreta bilo je svečano euharistijsko slavlje, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s 25 drugih nad/biskupa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja. “Kako li je divno Božji Duh potaknuo poslanje naše Crkve i danas, ‘od sva četiri vjetra’ ovdje u Vukovaru sabrao ‘Crkvu mladih’ – na deseti Susret hrvatske katoličke mladeži! Draga mladosti! Tko da ne osjeti radost! Tko da je, u snazi Kristove nazočnosti, danas s vama ne podijeli!“, tim riječima je nadbiskup Hranić izrazio dobrodošlicu mladima okupljenima ispred dvorca Eltz u Vukovaru.
Na koncu euharistijskog slavlja, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić objavio je da će se Susret hrvatske katoličke mladeži 2020. održati u Zagrebu.
Završni koncert Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru bio je prava poslastica za nekoliko desetaka tisuća okupljenih mladih koji su ovog vikenda pohodili “grad heroja”. Nastupili su Miroslav Škoro, Alan Hržica, sestre Husar, Božja pobjeda i Opća opasnost.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo