Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

pg417

“Ne bojte se! Uskrsnuo je!” (Mk 16,6)

Nakon strahote Velikog Petka i svega što se tog dana desilo, učenici su bili zbunjeni, u velikom strahu. Sa sjetom su se sjećali svih onih dana provedenih s Učiteljem i zabrinuto razmišljali o tome što sada i kako dalje. Kakva je naša budućnost? Kako ćemo se snaći i opstati u ovom surovom svijetu? Na što će ličiti naš život?
Takva i slična pitanja se vrte u našim razmišljanjima i danas. Mladi se brinu gdje i kako naći posao, kojim putem krenuti, stariji kakva će im biti starost u ovako nesigurnim vremenima i svi smo nekako zbunjeni.
Kako učenicima tada, tako i nama, framašima i trećoredcima sada, upućene su ove riječi: „Ne bojte se!“ Ma koliko bol i patnja i tama velikog Petka bili strašni znajte da to nije kraj! Gospodin je uskrsnuo, pobijedio i patnju i bol i samu smrt! Tako i sve ove nedaće koje nam izgledaju velike mogu biti prevladane povjerenjem u Gospodina - Vjerom, Nadom i Ljubavlju, te ustrajnim radom u našim svakodnevnim poslovima. Na svom životnom putu slijedimo Gospodina držeći za ruku našeg svetog oca Franju i budimo sigurni da ćemo pobijediti nevolje.
Draga braćo i sestre u Kristu i svetom Franji, dragi članovi Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda, dragi naši prijatelji i svi ljudi dobre volje želimo Vam sretan i blagoslovljen Uskrs uz želju za uspjeh u vašem osobnom životu kao i u životu i radu vaših bratstava.


Vaši,

Marija Trogrlić, područna ministra Frame
Marijan Begić, područni ministar OFS-a
fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo