Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

natjecaj 417

U želji da se iskaže povjerenje Crkve u sposobnosti i kreativnost mladih, te podrži njihov samostalni rad na poboljšanju uvjeta života i rada u zajednici,

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ raspisuje natječaj za projekte mladih za dodjelu malih grantova za podršku projektima mladih na razini župnih zajednica i dekanata.
NCM „Ivan Pavao II.“ će za mlade i njihove ideje i aktivnosti, po pojedinačnom projektu dodjeljivati iznos od 500,00 do 1.000,00 KM. Pravo sudjelovanja na ovom natječaju imaju sve (ne)formalne skupine mladih u župama Vrhbosanske nadbiskupije, Udruge i Pokreti mladih na razini dekanata i Vijećnici Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije. Jedna skupina mladih može aplicirati samo s jednim projektom.
Aktivnosti s kojima mladi mogu aplicirati na ovaj natječaj jesu: Aktivnosti župnih zborova, nogometnih momčadi, hodočašća, festivala, sportskih susreta, neformalna edukacija, tečajevi, volonterske akcije, kampovi, ekološke sekcije i slično.
Da bi aplicirali na natječaj, potrebno je da aplikanti popune obrazac za natječaj koji možete preuzeti ovdje, napisati detaljan proračun projekta s obrazloženjem kojim sredstvima mladi ili župa participiraju na ovom projektu (npr. volonterskim radom, ustupanjem župnih dvorana, tehničke opreme i sl.) i potvrdu župnika kojom župnik podržava skupinu i aktivnost s kojom se aplicira.
Budući da će sve uplate za projekte koji prođu na natječaju biti uplaćene na račun župe, potrebno je dostaviti broj računa župe na koji se može izvršiti uplata. Aktivnosti moraju biti realizirane u tijeku ove godine, a izvješće o utrošenim sredstvima je potrebno dostaviti do 01.12.2017.godine. Obrazac za izvješće o utrošenim sredstvima, možete preuzeti ovdje.
Za ocjenjivanje projekata bit će sastavljeno povjerenstvo, a svi aplikanti projekata koji budu zadovoljili uvjete natječaja i koji budu ostvarili pravo na dodjelu sredstava potpisat će ugovor o dodjeli sredstava na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije 27. svibnja 2017 u Komušini.
Projektnu aplikaciju potrebno je ispuniti na računalu te dostaviti i u elektronskoj formi i otisnute na poštansku adresu s pratećom dokumentacijom do 05.svibnja 2017. E–mail za prijave je ncm.marijana@gmail.com, a adresa za slanje poštom je:
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Gatačka 18, 71000 Sarajevo, BiH.
Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 033/788-406. Obrazac možete preuzeti na poveznici Opisni obrazac prijave. Kontakt osoba: Marijana Miketek.

 

Marijana Miketek

Preuzeto s: mladicentar.org

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo