Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 3609Trećeg ožujka u Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom započeo je VI. Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame. Seminar je okupio oko stotinu framaša iz cijele BiH, uz sudjelovanje tri framaša iz susjednog bratstva Frame Hrvatska. Susret je započeo pobožnošću Puta Križa nakon koje je uslijedila sveta Misa koju je predvodio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Program je započeo nakon večere uvodnim pozdravima Anđelke Oreč, nacionalne predsjednice Frame, fra Antonia Šakote, nacionalnog duhovnog asistenta i Ana-Marije Knežević, nacionalne voditeljice formacije koja se zahvalila Nacionalnom povjerenstvu za formaciju koje stoji iza organizacije ovog seminara. Moderator večeri bila je Iva Maros, područna voditeljica formacije Frame BS. Nakon toga uslijedilo je upoznavanje po grupama koje su vodili članovi područnih i nacionalnog vijeća.

Potom je predavanje na temu gesla ovogodišnjeg seminara „Hvala Ti što stvoren sam tako čudesno!“ održao fra Miro Relota, gvardijan samostana u Fojnici. Fra Miro nam je na lijep i duhovit način približio što je to zapravo savršena radost.

Framaši su večer završili klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te pošli na počinak.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo