Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Min 24.1.2017U nedjelju, 22. siječnja 2017. godine u župi svete Ane u Domaljevcu svečanim misnim slavljem imali smo obred primanja u ministrantsku službu novih ministranata te smo započeli s obilježavanjem jubileja 20. godina naše Frame Domaljevac.

Misno slavlje je predvodio, proglasio i otvorio jubilej Frame fra Bono Kovačević, župni vikar i duhovni asistent Frame, a njome će framaši, ministranti i ostali vjerni puk proslavljati 20. godišnjicu početka rada i djelovanje Frame u župi. Ispred ambona prikazan je predstavljen logo i geslo Frame. O značenju loga i gesla Frame govorile su Anamaria Ćošković, predsjednica i Maria Josić, potpredsjednica Frame a prigodnu molitvu izmolila je framašica Ljubica Koturić koju je osmislila i napisala za jubilej Frame. Zatim smo imali obnovu krsnih obećanja i ispovijest vjere. Za vrijeme obreda primanja i oblačenja ministrantskih haljinica u zajednici poslužitelja oltara četiri dječaka i tri djevojčice izrekli su Bogu svoje "Evo me". Nakon svečanog obreda primanja u ministrantsku službu i otvaranja godine Frame novi i stari ministranti su izrekli svoje molitvene nakane za župnu, framašku i ministrantsku zajednicu. Misno slavlje uzveličao je bend Frame "VIS Fenix".

Na kraju misnog slavlja jedna od ministrantica je izrekla svoju zahvalu za ministrantsku zajednicu u župi a župni vikar fra Bono je čestitao novim ministrantima i zaželio im da ustraju u svojoj službi te najavio mnoge duhovne i kulturne događaje koje će framaši i ministranti prikazati Gospodinu u zahvalu za 20 godina života, rada i djelovanja Frame uz pomoć sv. Franje i zagovoru zaštitnice župe, sv. Ane.

Poslije svete mise framaši su podijelili Molitvu Frame vjernicima te ih pozvali da zajedno s njima mole i da ih prate kroz molitvu posebno ove godine.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo