Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

12065605 927517433997331 5188565468309265081 nDragi framaši!

Pozivamo vas i potičemo da u suradnji s vašim župnicima i duhovnim asistentima organizirate Noć otvorenih vrata crkve uoči proslave Svih svetih, 31 listopada.

Cilj navedenog je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Mlade se želi pozvati na radosno zajedništvo i molitvu, te kroz duhovni program pokazati im da smo svi pozvani na svetost. Sveci su također bili obični ljudi, ponekad slabi i grešni ali strpljivi, ponizni i ustrajni u ljubavi i svjedočenju vjere. Stoga, područno bratstvo Frame Bosne Srebrene se odlučilo od 2012. godine i službeno uključiti u molitvenu akciju poznatu pod nazivom Holywin - Svetost pobjeđuje. To je poziv svim kršćanima, osobito mladima, da te noći budu posvećeni onome što je njihovo, a to je bdijenje u zajedništvu sa svetima.

Ovim bdijenjem Crkva se pridružila inicijativi na koju je Vatikan pozvao katolike diljem svijeta – bojkotu Noći vještica, Halloweenu, koji je zadnjih nekoliko godina kao uvozni marketinški blagdan iz Amerike preplavio škole, vrtiće i kafiće. Noć vještica okarakterizirana je kao opasni antikršćanski praznik, proslava straha i smrti. Dubljenje bundeva, maskiranje i razne vrste zabava u ovoj noći vidljiv su znak da se Halloween sve više širi i u našim krajevima.

Prijedlog programa molitvenog bdijenja za pojedine župe:

  • večernja sveta misa
  • molitve za djecu i obitelji – recitacije, igrokazi, pjesme...
  • večernja molitva Časoslova
  • koncert župnog zbora
  • ispit savjesti uz mogućnost ispovijedi tijekom čitavog programa
  • euharistijsko klanjanje
  • molitve za zagovor svetaca ili litanije svih svetih
  • film o svecu zaštitniku župe ili kojem drugom svecu
  • molitva za duhovna zvanja
  • rekreativno druženje nakon programa

Osmislimo program za svoju župu, otvorimo crkve za molitvu i klanjanje, vratimo puninu kršćanskog smisla noći uoči Svih Svetih!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo