Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

14741830 10208796349758983 168872197 nSpomendan kraljice Katarine Kotromanić, koja se u Franjevačkom redu časti kao blaženica, na poseban se način obilježava u Kraljevoj Sutjesci. Poznato je da je ona bila franjevačka trećoredica pa je pod njezinom zaštitom i Franjevački svjetovni red u Bosni koji nosiv naziv "Bosansko bratstvo kraljice Katarine".

 Program započinje u 10 sati pozdravima Matee Galić, nacionalne ministre OFS-a BiH; Marijana Begića, područnog ministra OFS-a Bosne Srebrene i fra Domagoja Šimića, nacionalnog duhovnog asistenta. Potom slijedi predavanje Ljerke Mikić, učiteljice formacije OFS Bosne Srebrene pod nazivom „FRANJO I FRANJEVCI DANAS“, te molitva krunice.

Svčanu svetu misu u 11 sati će predvoditi fra Miro Relota, gvardijan samostana u Fojnici i duhovnik na Franjevačkoj teologiji u Neđarićima.

S radošću pozivamo sve, a napose trećoredce i framaše iz cijele Bosne i Hercegovine, u nedjelju 23.10.2016. u Kraljevu Sutjesku na proslavu spomendana bosanske kraljice Katarine.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo