Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 

Ovogodišnji XIX. Framafest održat će se 15. listopada 2016. godine u Sarajevu pod geslom: „O milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka“. Nositelj festivala je Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži u BiH, a domaćin je Područno bratstvo Frame Bosne Srebrene.

Na festivalu će nastupiti 20 Frama sa svojim originalnim skladbama: Frama Belišće (Od punine Njegove), Frama Čerin (Prepusti se), Frama Čitluk (Isuse ja volim te), Frama Dolac (Psalam 138), Frama Domaljevac (U bolji svijet sa svetim Franjom), Frama Fojnica (Ti si tu), Frama Gračac (Milosrđe mi je milo), Frama Humac (Milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka), Frama Jajce (Nudiš mi milost), Frama Kreševo (Ljubit ću te ja), Frama Livno (Milosrđe), Frama Međugorje (U vječnost zagledan), Frama Mostar (Čežnja), Frama Okučani (Kriste tebe slijediti), Frama Posuški Gradac (Nove promjene), Frama Ružići (Put milosrđa), Frama Sarajevo (Čuvaru mojega srca), Frama Široki Brijeg (Tiha prisutnost), Frama Tuzla (Auxilium) i Frama Zenica (Sigurna).
• Generalna proba će biti organizirana ujutro od 8:30 do 11:00 sati za obližnje Frame, a poslije ručka za ostale. Okupljanje je ispred crkve sv. Ante u Sarajevu od 11:00 sati gdje će duhovni asistenti ili predstavnici Frame za sve prijavljene sudionike preuzeti ulaznice koje koštaju 10 KM uz koje će dobiti CD sa pjesmama festivala.
• Svečano misno slavlje će predvoditi fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene u 12 sati u crkvi sv. Ante. Festival počinje u 16 sati u dvorani Bosanskog kulturnog centra (ulica Branilaca Sarajeva 24).Molimo duhovne asistente da budu odgovorni za ponašanje framaša tijekom cijelog susreta.
• Poslije svete mise po dva ili tri predstavnika svake Frame će doći po „lunch pakete“, a duhovni asistenti će imati organiziran objed u samostanu sv. Ante. Mole se svećenici da ponesu svoje misno ruho te da misnu nakanu izgovore na nakanu samostana.
• Tonska proba počinje poslije ručka u 13:30 sati za Frame koje nisu probale prije podne u dvorani Bosanskog kulturnog centra. Za sve izvođače je predviđena Galerija u prizemlju gdje se trebaju pripremiti i čekati svoj nastup. Za izvođače je propusnica CD, zato im nije potrebna ulaznica jer će biti smješteni u „back stageu“. Karte do broja 840 su označene i imaju redni broj i broj sjedala kako je označeno u dvorani. Iznad toga broja framaši se redaju na galerijama hodnika lijevo i desno.
• Okupljanje ispred dvorane Bosanskog kulturnog centra počinje oko 15:15 sati za framaše, a ulaz u dvoranu će biti od 15:30 sati.
• Svi autobusi će se moći rasporediti na parkinzima grada: Autobuska stanica, plato kod hotela Grand, Skenderija (ulica prema mostu Suade Dilberović.), parking ispred Muzeja, parking iza Konzuma na Pofalićima (ulica Ložionička 16).
• Za sve dodatne informacije slobodno se obratite fra Domagoju Šimiću (066 959 399) i Mariji Trogrlić (063 386 620).
Prijave sa ukupnim brojem sudionika kao i sa popisom izvođača slati najkasnije do 8. listopada 2016. na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com.
Napominjemo da prema članku br. 41. Pravilnika Framafesta na sceni ukupno može nastupiti 10 osoba.
Radosno vas iščekujemo na XIX. Framafestu u Sarajevu!
Organizacijski odbor Framafesta 2016.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo