Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 

Dana 9. rujna 2016. godine održan je 4. sastanak Nacionalnog vijeća Frame BiH u sazivu 2015./2017. u Kiseljaku.

Na sastanku su prisustvovali članovi Nacionalnog vijeća: Anđelka Oreč kao nacionalna predsjednica, Marijan Krišto kao nacionalni dopredsjednik, Ana-Marija Knežević kao nacionalna voditeljica formacije, Ivana Čavka kao nacionalna blagajnica, te Marija Soldo kao međunarodni delegat. Sastanku su također prisustvovale i dvije područne dopredsjednice Ivana Gudelj ispred Frame Hercegovina i Doris Trogrlić ispred Frame Bosne Srebrene koje su mijenjale opravdano odsutne područne predsjednice kao pridružene članice. Na sastanku nije prisustvovala nacionalna tajnica Josipa Petrović iz opravdanih razloga. Ovo je ujedno bio i prvi sastanak Vijeća u novom sastavu budući da je zbog provincijskih promjena došlo i do promjene područnih duhovnih asistenata. Novi područni asistent Frame Bosne Srebrene je fra Domagoj Šimić, a Frame Hercegovina fra Antonio Šakota koji je ujedno i nacionalni duhovni asistent.

Prva točka dnevnog reda je upravo bio osvrt na provincijske promjene i novi sastav Vijeća, nakon čega je se razgovaralo o nadolazećem Framafestu koji će se održati u Sarajevu 15. listopada. Sljedeća točka dnevnog reda je bilo organiziranje 3. Nacionalne duhovne obnove Frame BiH koja će se održati u Međugorju. Vijeće je okvirno dogovorilo program i vrijeme duhovne obnove. Razgovaralo je se i o sljedećem Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame, kao i o radu Povjerenstva za formaciju.

Nakon produktivnog sastanka i zajedničkog druženja članovi Vijeća su se rastali radujući se ponovnom susretu.

    

Doris Trogrlić

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo