Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Djeca župe svete Ane - Domaljevac pridružila se pozivu sirijske djece i ujedinila s njihovom molitvom za mir

 

Posebno svečano bilo je u utorak, 31. svibnja 2016., na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije u Domaljevcu. Imali smo završetak svibanjske pobožnost u našoj  župi svete Ane  časteći i moleći Majku Mariju za blagoslov i zagovor u svim našim potrebama. Zajedno smo izrekli svoje nakane i iskazali joj štovanje pjesmom, molitvom i živom krunicom, u prezbiteriju oko oltara, koja je bila povezena deseticama učenika od 1 razreda do 8 razreda devetogodišnje škole, posebno ministranata, prvopričesnika i nekoliko framaša koji su redovito svaki radnim danom dolazili na svibanjsku pobožnost te molili krunicu i Gospine litanije. To je ujedno bio završetak svibanjske pobožnosti u našoj Župi.  Tijekom svibnja svakog dana posebno smo častili BDM moljenjem svete krunice i Gospinim litanijama u 17: 30 a zatim svetom Misom u 18: 00 sati.

Također, na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije zajedno smo molili za mir, čiji su protagonisti bili upravo djeca iz Sirije, a sveti Otac je podsjetio da će se 1. lipnja u Siriji održati posebna molitvena inicijativa: "Sirijska djeca pozivaju čitav svijet da se ujedini s njihovom molitvom za mir".

Šezdesetak djece naše župe zajedno su molili jednu Zdravo Mariju za svako sirijsko dijete a između svakog desetka smo izrekli svoje nakane za našu župnu zajednicu kroz razne Posvetne molitve  Blaženoj Djevici Mariji a posebno kroz Molitve pape Ivana Pavla II. Blaženoj Djevici Mariji.

Zatim smo izrekli Molitvu za blagoslov Blaženoj Djevici Mariji Kraljici svetoj krunici a na koncu svetog misnog slavlja primili smo svečani završni blagoslov o blagdanu Blažene Djevice Marije.

Poslije misnog slavlja sva djeca dobila su na dar krunicu a oni najmanji sliku Blažene Djevice Marije.

Tijekom svibnja molitvu krunice animirala je sestra Ana Oršolić. Na današnji dan svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar. Također, tijekom svibnja poslije evanđelja fra Bono je imao kratko razmatranje iz knjižice Nasljeduj Mariju.

 

 

Frama Domaljevac

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo