Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 1286 4

U samostanu sv. Bonaventure u Visokom od 29. do 31. listopada, pod geslom "Vidim braćo, da Gospodin želi učiniti od nas veliku družbu.“ Peruđ 31,1 - održan je X. nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu Frame. Seminar je organiziralo Nacionalno vijeće Frame BiH zajedno s povjerenstvom za formaciju, a na njemu je sudjelovalo oko 60 framaša iz 40 različitih mjesnih bratstava Bosne i Hercegovine. Seminaru su se pridružile i 3 članice Nacionalnog vijeća OFS-a u BiH. 

Prvi dan susreta, nakon svete mise, upoznavanja i uvodnih pozdrava, predavanje na temu gesla "Vidim braćo, da Gospodin želi učiniti od nas veliku družbu.“ održao je fra Josip Jukić, duhovni asistent Frame Čuklić. Dan je zaključen euharistijskim klanjanjem kojeg je predvodio fra Davor Petrović, nacionalni duhovni asistent. 

Drugo predavanje održano je u subotu prijepodne, a tema je bila „Služba i poslanje voditelja formacije“. Predavač je bio Ivan Pilić, područni voditelj formacije Frame Bosne Srebrene. Nakon predavanja, uslijedila su kružna predavanja, rad po grupama i kreativna radionica za grupe. Krunicom i svetom misom framaši su zaokružili ispunjen dan, a nakon večere se i opustili uz veselu večer, u kojoj nije nedostajalo igre i smijeha. 

Zadnji dan seminara je započet jutarnjom molitvom, nakon čega je zadnje predavanje na temu: „Kako voditi?“ održao Kristijan Bavrka, bivši framaš i bivši područni potpredsjednik  Frame Bosne Srebrene. Kroz navedena predavanja obuhvaćene su tri dimenzije formacije u Frami: franjevačka, kršćanska i svjetovna dimenzija. Rad je i nakon ovog predavanja nastavljen u grupama i završnom plenumu. Seminar je završen euharistijskim slavljem, koje je predvodio fra Davor Petrović, zajedničkim fotografiranjem i objedom. 

Framaši su se razišli puni novih znanja i savjeta nazad u svoja mjesna bratstva. 

 

Nacionalno vijeće Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo