Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

hod2020_1.jpg

Draga braćo i sestre framaši,
dragi duhovni asistenti,

radosno vas pozivamo na ovogodišnji IX. Franjevački hod kroz Bosnu. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće s ciljem produbljivanja spoznaja o franjevaštvu, razmišljanja o duhovnom pozivu, ali i obnavljanju vjere, a vrhunac je potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 2. kolovoza.

Hod će se održati od 27. srpnja do 4. kolovoza 2021. godine. Ovogodišnja ruta kreće iz Suhog Polja, preko Šuice, Vidoša, Čuklića, Ljubunčića, do Livna, a cilj je crkva Gospe od Anđela u Guberu kod Livna. Nakon toga, svoje hodočašće okrunit ćemo sudjelovanjem na Mladifestu u Međugorju. Program Hoda čini pješačenje, rad u grupama, molitva, pjesma i slavlje svete mise, a smještaj će biti organiziran u obiteljima.
Na Hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), uz napomenu mjesnim Vijećima i duhovnim asistentima da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati. Iz svakog bratstva mogu se prijaviti po dva zainteresirana framaša. Naime, naša provincija broji preko 30 bratstava Frame i cilj nam je da svako mjesno bratstvo ima mogućnost sudjelovati na Hodu.
Prijave za sudjelovanje na IX. Franjevačkom hodu Frame Bosne Srebrene možete izvršiti na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com, a traju do 27. lipnja 2021. godine. U prijavi je potrebno dostaviti osnovne podatke framaša: ime i prezime, broj mobitela, e-mail i veličinu majice. Participacija za sudjelovanje iznosi 80 KM.

Radosno iščekujući ovogodišnji Hod pozdravljamo vas franjevačkim pozdravom: Mir i dobro!

Ana Jurić, područna predsjednica
Fra Davor Petrović, područni duhovni asistent

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo