Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

38

Ovog vikenda, 24. 04. 2021. godine, u Kući mira u Međugorju je održana Nacionalna izborna skupština Franjevačke mladeži Bosne i Hercegovine. Zbog cijele situacije s virusom i epidemioloških mjera ovogodišnja je skupština imala jednodnevni program.
Sudjelovali su članovi nacionalnog vijeća i područnih vijeća sa svojim delegatima, nacionalni duhovni asistent Frame BiH, a ujedno i područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Marin Karačić i područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Davor Petrović.

Nacionalna skupština je započela u subotu okupljanjem, predstavljanjem i međusobnim upoznavanjem. Nakon upoznavanja, skupština je nastavila svojim radom izvještajem područne predsjednice Frame Bosne Srebrene Ane Jurić, koja je predstavila rad Frame na područnoj razini u protekloj godini. Uslijedilo je izlaganje i područne predsjednice Frame Hercegovina Ana Marije Nuić. Zatim su svoje izvještaje podnijele nacionalna voditeljica formacije Bernarda Buljan i nacionalna predsjednica Magdalena Musa. Nakon izvještaja nacionalne predsjednice članovima skupštine se obratio i nacionalni duhovni asistent fra Marin Karačić, a potom je otvorena prva rasprava o izvješćima. Zatvaranjem rasprave članovi ovogodišnje skupštine imali su pauzu za ručak i bolje međusobno upoznavanje.

1ns

Nakon ručka i pauze za odmor i druženje uslijedili su izbori koje je predvodila Matea Soldo, nacionalna ministra OFS-a BiH. Izbori su započeli molitvom i zazivom Duha Svetoga, a nakon glasanja smo dobili novo nacionalno vijeće Frame BiH koje čine:

Predsjednica: Anđela Marić (Frama Kreševo)
Potpredsjednica: Josipa Jelavić (Frama Humac)
Voditeljica formacije: Petra Bračić (Frama Ružići)
Tajnica: Ilijana Manđeralo (Frama Livno)
Blagajnica: Iva Nikolić (Frama Uskoplje)
Međunarodni delegat: Helena Paradžik (Frama Vitina)

19

Nakon izbora uslijedila je kratka molitva, a potom kratka pauza za slikanje, čestitke i međusobno upoznavanje članova novoizabranog vijeća. Uslijedila je rasprava o donošenju smjernica za rad novog nacionalnog vijeća i povjerenstva za formaciju Frame, a donesene i izglasane smjernice su:

- Neka Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine nastavi s organizacijom Nacionalne duhovne obnove;
- Neka Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine nastavi s organizacijom humanitarne akcije o svetkovini sv. Franje zajedno s OFS-om;
- Neka Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine nastoji organizirati Nacionalnu molitvenu akciju u vremenu došašća;
- Neka Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine u skladu sa svojim mogućnostima nastoji ostvariti kumstvo preko misijskih organizacija u Africi;
- Neka Nacionalno povjerenstvo za formaciju Frame Bosne i Hercegovine u suradnji s Nacionalnim vijećem Frame Bosne i Hercegovine nastavi s organizacijom Nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame;
- Neka Nacionalno povjerenstvo za formaciju Frame Bosne i Hercegovine u suradnji s Nacionalnim vijećem Frame Bosne i Hercegovine u skladu sa svojim mogućnostima posveti formaciji framaša koji obnavljaju svoja obećanja u bratstvima

25ns

Ovogodišnja skupština je završena zajedničkim misnim slavljem i večerom, a zatim je uslijedio odlazak kućama.

Ilijana Manđeralo, nacionalna tajnica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo