Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

1

"Budite skromni službenici dobra!" Papa Franjo

Od 19. do 21. veljače 2021. godine održana je XVIII. Franjevačka škola animatora u samostanu svetog Bonaventure u Visokom.

Petkom se okupilo 60ak framaša iz cijele provincije Bosne Srebrene koji su svoj vikend započeli pobožnosti putem križa i svetom misom. Nakon toga uslijedila je večera, a zatim i sam program. Od uvodnih pozdrava, preko igre upoznavanja do predavanja fra Nikole Kozine, duhovnog asistenta Frame Guča Gora, na geslo ove Škole animatora:"Budite skromni službenici dobra!" Fra Nikola je u svome predavanju istaknuo bit skromnosti u ovome svijetu, a napose one skromnosti koja potiče na dobro. Večer smo proveli uz zabavni kviz o Frami, a dan završili večernjom molitvom.

41

U subotu ujutro, nakon jutarnje molitve i doručka, program smo počeli predavanjem područnog voditelja formacije Ivana Pilića na temu "Tko, što, kako? Animator!". Nakon toga uslijedila su zanimljiva i poučna kružna predavanja područnog vijeća. Teme su bile različite, od tijeka i vođenja susreta, preko odabira literature, male Frame do komunikacije i medija. Nakon ručka uslijedilo je slobodno vrijeme za odmor i druženje, a zatim smo nastavili u tom duhu kroz zajednički rad i pripremanje susreta. Svaka grupa imala je zadatak pripremiti susret, po svim pravilima i uputama koje su slušali na predavanjima, a teme su bile raznolike: Sveta Klara, Anđeli, Sakramenti inicijacije i Korizma. Završivši svoj zadatak uputili smo se na svetu misu koju je predvodio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent, a večer smo nastavili u još radosnijem ugođaju - pripremajući skečeve. Imali su zadatak na što moderniji način prikazati poznate susrete Franje sa sultanom, vukom, gubavcem i Klarom. Večer smo završili klanjanjem pred Presvetim.

107

U nedjelju ujutro, nakon molitve i doručka, framaši su prezentirali svoje susrete. Nakon toga područno se vijeće kratko osvrnulo na njihov rad i podijelilo diplome novim animatorima, a framaši su ispunili ankete. Svoje druženje završili smo onako kako smo i počeli - svetom misom koju je predvodio fra Davor Petrović. Fotografija ispred samostana i zajednički ručak označili su kraj našega druženja.

Čestitamo svim novim animatorima Frame Bosne Srebrene te se istinski nadamo da će i u svojim mjesnim bratstvima nastaviti oduševljavati i animirati svoju braću i sestre.

Sve fotografije možete pregledati OVDJE.

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo