Citat tjedna

"Primamo upravo kada dajemo."

sv. Franjo Asiški

hod18518

Draga braćo i sestre framaši,

dragi duhovni asistenti,

radosno vas pozivamo na ovogodišnji VIII. Franjevački hod kroz Bosnu. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće s ciljem produbljivanja spoznaja o franjevaštvu, razmišljanja o duhovnom pozivu, ali i obnavljanju vjere, a vrhunac je potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 2. kolovoza.

Hod će se održati od 29. srpnja do 2. kolovoza 2020. godine. Ovogodišnja ruta kreće iz Kraljeve Sutjeske, preko Visokog, Kreševa, do Fojnice, a cilj je crkva Gospe od Anđela u Kazijevićima kod Fojnice. Ove godine zbog pandemije puta u Asiz neće biti! Program Hoda čini pješačenje, rad u grupama, molitva, pjesma i slavlje svete mise, a smještaj je u samostanima.

Na Hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), s tim da prednost imaju obećanici, uz napomenu mjesnim Vijećima i duhovnim asistentima da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati.

Broj framaša je ove godine posebno ograničen. Dakle, iz svakog bratstva mogu se prijaviti po dva zainteresirana framaša, s tim da prvi na listi ide sigurno na Hod, a drugi kandidat samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava.

Naime, naša provincija broji preko 30 bratstava Frame i cilj nam je da svako mjesno bratstvo ima mogućnost sudjelovati na Hodu.

Prijave za sudjelovanje na VIII. Franjevačkom hodu Frame Bosne Srebrene možete izvršiti na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com, a traju do 20. lipnja 2020. U prijavi je potrebno dostaviti osnovne podatke framaša: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj mobitela, e-mail i veličinu majice. Participacija za sudjelovanje iznosi 40 KM.

 

Radosno iščekujući ovogodišnji Hod pozdravljamo vas franjevačkim pozdravom:Mir i dobro!

 

Ana Jurić, područna predsjednica  Frame

Fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo