Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

var91018a

U subotu, 6.listopada na nacionalnom stadionu u Varšavi okupilo se 40 000 mladih kako bi molili za Sinodu koja se održava u Rimu kroz mjesec listopad.

Ovom molitvenom skupu pridružilo se i više od 122 000 mladih iz cijele Poljske. Sinoda je usredotočena na mlade ljude, vjeru i razlučivanje poziva. Poljski biskupi na njoj sudjeluju otkako je i počela. Rasprave su vodili na teme međugeneracijskih odnosa, sporta, društvenih mreža i drugih. Prema izvješću Poljske biskupske konferencije, okupljanje je uključivalo molitve, konferencije, svjedočanstva, koncrrte i umjetničke predstave. Organizatori događaja su poručili kako je ovo najveći susret mladih otkako se Sinoda održava. Jedan od organizatora, fr. Rafał Jarosiewicz istaknuo je: "Želimo se duhovno povezati sa Sinodom i moliti za nju. Namijenjeno je za one koji su izgubili Boga negdje na svome putu, kao i za one koji Ga znaju ali trebaju biti ojačani i žele ići naprijed." Na koncu se varšavski kardinal Kazimierz Nycz zahvalio mladima zbog povezanosti koju stvaraju sa Sinodom i papom Franjom. "Ova sinoda je o vama i za vas. Vi ste nada Crkve. Vi ste nada svijeta."
Frama

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo