Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

pap71018
Paolo Ruffini, prefekt vatikanskog Dikasterija za komunikaciju, 5. listopada govorio je o radu XV. redovne opće Biskupske sinode na temu "Mladi, vjera i razlučivanje zvanja" u Vatikanu.

Na redovnoj skupštini sudjeluje 266 sinodskih otaca, od čega je 50 kardinala, 23 stručnjaka i 30ak mladih te 8 bratskih delegata, predstavnika drugih Crkava i crkvenih zajednica.
Rekao je kako je na Biskupskoj sinodi predloženo osnivanje Papinskog vijeća za mlade. Prenosimo neke njegove riječi: “Sinoda je usmjerena na mlade ljude diljem svijeta. Govoriti njihov jezik znači uroniti također u sredine koje ih okružuju, poput rata, teškog pronalaženja posla, svaki od njih s vlastitim iskustvima, čak strašnima poput droge, trgovine droge. Crkva se obraća također njima, kao Majka, oni su također Crkva i moraju znati da je Crkva i njihov dom. Oni nisu predmeti, oni su protagonisti”.
Napominjemo da Biskupska sinoda traje još 25 dana.
Frama

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo