Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

72 sata26918
Od 27. do 30. rujna, sudjelovat će oko 950 mladih iz cijele BiH, a bit će upriličena i tiskovna konferencija prvoga dana volonterske akcije

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već 11 godina uspješno organizira različite projekte za mlade diljem Bosne i Hercegovine realizirajući edukativne, kreativne i socijalne projekte za mlade, ali i kontinuirano promoviranje volonterskog i karitativnog rada.
Tako i ove godine, u razdoblju od 27. do 30. rujna, organizira petu volontersku akciju "72 sata bez kompromisa" na kojoj će sudjelovati oko 950 mladih iz cijele BiH.

Tom prigodom, održat će se konferenciju za medije, 27. rujna s početkom u 11 sati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., na adresi Gatačka 18 (Otoka). Na konferenciji će se razgovarat o petoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa koja se i ove godine održava pod geslom "volontiRAJ NA ZEMLJI".

Nazočnima na konferenciji obratit će se: gđa. Renata Vrdoljak, zamjenica ravnatelja NCM-a Ivan Pavao II.; gosp. Josip Milanović, projekt koordinator; te vlč. Josip Vajdner, glavni urednik Katoličkog tjednika pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije koji je partner projekta. Nakon konferencije za medije, u prostorijama NCM-a bit će upriličeno druženje s novinarima te mogućnost za obilazak i snimanje prostorija Centra.

Osim karitativnih projekata, mladi iz Bosne i Hercegovine tijekom akcije provodit će razne aktivnosti u staračkim domovima, vrtićima, zavodima za osobe s invaliditetom, prikupljat će hranu za pučke kuhinje Caritasa, za socijalno ugrožene župljane diljem nadbiskupije, čistiti kuće starim i nemoćnim osobama, uređivati škole, čistiti javne gradske površine, raditi s djecom bez roditeljskog staranja i još mnogo toga.

Za sve dodatne informacije može se kontaktirati Josip Milanović, projekt koordinator (Gatačka 18, Sarajevo, tel: +387 33 766 225), prenosi mrežna stranica mladicentar.org.

Izvor: KTA

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo