Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

gen24918
Dana 23. rujna u popodnevnim satima u bratski posjet Franjevačkoj provinciji sv. Križa – Bosni Srebrenoj – stigao je fra Michael Anthony Perry, generalni ministar Franjevačkog reda. U njegovoj pratnji je i fra Ivan Sesar, generalni definitor za slavenske konferencije Franjevačkog reda.

Po dolasku u Sarajevo generalnog ministra je u zgradi Provincijalata, smještenog u franjevačkom samostanu sv. Križa na Kovačićima, dočekao fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene, zajedno s članovima Uprave te franjevcima iz dvaju samostana u Sarajevu: sv. Pavla na Nedžarićima i sv. Ante na Bistriku.

Susret je započeo u crkvi svetišta sv. Nikole Tavelića, gdje je generalni ministar dočekan s pjevanjem franjevačkog himna Čuj sveti Franjo nas¸ predvođenim bogoslovima Franjevačke teologije u Sarajevu. Najprije se gostima iz Rima i okupljenoj braći obratio provincijal Bosne Srebrene i u kratkom izlaganju predstavio povijest i trenutne aktivnosti naše Provincije, a zatim je i generalni ministar uputio pozdravnu riječ prisutnoj braći i poželio da ovaj bratski posjet našoj Provincije zaista prođe u franjevačkom duhu. Nakon službenog susreta bratsko druženje uz razgovor se nastavilo u prostoru ispred crkve.

Posjet generalnog ministra našoj Provinciji traje do petka, 28. rujna i u ovom vremenu će posjetiti nekoliko samostana, susresti se s braćom franjevcima svih generacija, ali i braćom i sestrama iz drugih ogranaka franjevačke obitelji u Bosni.
www.bosnasrebrena.ba

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo