Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

post17818

U nedjelju 16. rujna 2018. godine na uočnicu blagdana Rana svetog Franje u Franjevačkom sjemeništu u Visokom četvorica sjemeništaraca četvrtog razreda i dvojica postulanata primljeni su u postulaturu franjevačke provincije Bosne Srebrene. Obred primanja u postulaturu pod svetom misom predvodio je fra Petar Jeleč, vikar provincije uz koncelebraciju fra Josipa Ikića, prefekta sjemeništaraca i fra Josipa Mrnjavca, meštra postulanata.

Fra Petar je u propovijedi temeljenoj na evanđeoskom ulomku o talentima novim postulantima poručio da kao sljedbenici svetoga Franje posebno razvijaju talente za empatiju i sućut za ljude koji su u nevolji, za sirotinju, napuštene, ostavljene jer njima su franjevci poslani, oni su naime njihovo prirodno okruženje a ne moćni i silni. Poručio im je i da budu blizu napaćenim ljudima, da za njih imaju pokoju toplu riječ i gestu.

Novi postulanti Bosne Srebrene su Nikola Barbić, Marijan Milanović, Robert Bašić, Gabriel Jelić, Zoran Matošević i Ilija Nakić.

Ove se godine u franjevčkom sjemeništu nalaze petorica sjemeništaraca u sva četiri razreda Franjevačke klasične gimnazije. Prvi razred nije upisao ni jedan sjemeništarac, što visočko sjemenište ne pamti kroz svoju stoljetnu povijest u Visokom.

Molimo za nova duhovna zvanja!

Fra Mislav Jozić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo