Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

sp20518a

Strucno povjerenstvo za projekte Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. nudi priliku svim (ne)formalnim skupinama mladih, organizacijama, školama, Udrugama i župama na razini Vrhbosanske nadbiskupije da sa svojim projektom apliciraju na natječaj raspisan od Centra za mlade Ivan Pavao II. koji može biti podržan u iznosu do 1 000 KM.

Petu godinu za redom na raspisani natječaj pristiglo je 22 projekata, od 22 skupine mladih koji su uz prijavni obrazac, dostavili i preporuku župnika o važnosti i značaju projekta za njihovu župnu ili lokalnu zajednicu.

Odlukom povjerenstva kojeg su činili vlč. Vladimir Pranjić, župnik župe sv. Josipa u Zenici i vijećnik Vijeća za mlade, s. Danica Bilić, predstavnica Prijatelja maloga Isusa u Vijeću za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, fra Josip Tomas, župnik župe sv. Ilije proroka iz Novog Šehera, te Renata Vrdoljak i Marijana Miketek, djelatnice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., projekti koje će Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. podržati u tekućoj godini su:

Frame Bosne Srebrene koja je aplicirala s projektom Festival duhovne glazbe Framafest koji ima za cilj promicanje mladih glazbenih talenata. Na natječaj za projekte mladih aplicirao je i Vokalno instrumentalni sastav Speranza s projektom Snimanje prve pjesme za Hosanafest. Projekt Formacija animatora mladih župe sv. Josipa iz Zenice ove godine nastavlja s edukacijom mladih da budu lideri u svojim župnim zajednicama.

Ovogodišnjim projektom Opremimo dvoranu zajedno, mladi župe sv. Ivana Krstitelja iz Jelaha žele opremiti dvoranu kako bi mogli realizirati aktivnosti za mlade, Franjevačka mladež župe Sv. Martin- Bučići kod Novog Travnika čiji je projekt Sa Sv. Franjom, otkrij i živi radosno svoje krštenje žele približiti tradiciju, kulturu i vjeru mladima. Mladi iz župe sv. Ane, Žabljak aplicirali su s projektom Proslava Sv. Ivana Krstitelja u Rodoču s ciljem upoznavanja mladih s ostalim zborovima i kulturnim Udrugama. Udruga katoličkih studenata Emaus s projektom Studijsko putovanje, koji je također odobren, baš kao i projekt Omladinskog centra- Oratorij Don Bosco s projektom Oratorijsko ljeto.

Župni dječji zbor župe Tolisa, aplicirali su na natječaj za projekte mladih s projektom Kupnja razglasa i bežićnog sistema, dok su framaši Novog Šehera, Kreševa, Fojnice i mladi iz župe Stup, mladi župe sv. Ane iz Radunica te Prijatelji maloga Isusa s projektom Dječje ljeto također uspješno prošli selekciju povjerenstva koji im je odobrio tražena sredstva za projekt, baš kao bend mladih Novo Nebo župe Sv. Ilije proroka Zenica s projektom Hosanafest 2018.

Katolički školski centar sv. Pavao Zenica s projektom Afirmacija menadžmenta KŠC - a, sv. Pavao žele poboljšati rad škole. Mladi iz župe sv. Ane iz Domaljevaca su aplicirali na natječaj s projektom Četvrte zajedničke ministrantske igre na otvorenom, mladi župe sv. Juraja Mučenika iz Morančana su prijavili projekt Okupljanje i druženje mladih kod sv. Juraja, te Nadbiskupijsko sjemenište Petar Barbarić Travnik s projektom Podrška razvoju sekcije mažoretkinja u Katoličkom školskom centru u Travniku. Framaši Mladi iz župe Ovčarevo aplicirali su s projektom Pustite dječicu neka dolaze k meni. U tekućoj godini, zahvaljujući novčanoj podršci Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno će se realizirati i projekt Katoličke obiteljske Udruge Milosrdno srce.

Tradicionalno petu godinu za radom, svečano potpisivanje ugovora održat će se na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini u subotu, 26. svibnja.
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. još jednom čestita svim skupinama mladih koji su aplicirali na natječaj za projekte mladih koji će se realizirati u tekućoj godini do 1. prosinca kada je potrebno poslati izvješće o utrošenim sredstvima.

Marijana Miketek

Preuzeto: www.mladicentar.org

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo