Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

ncm 10418

U želji da se iskaže povjerenje Crkve u sposobnosti i kreativnost mladih te podrži njihov samostalni rad na poboljšanju uvjeta života i rada u zajednici, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. raspisuje natječaj za projekte mladih.

NCM Ivan Pavao II. će za mlade i njihove ideje i aktivnosti, po pojedinačnom projektu dodjeljivati iznos od 500 do 1 000 KM. Pravo sudjelovanja na ovom natječaju imaju sve (ne)formalne skupine mladih u župama Vrhbosanske nadbiskupije, udruge i pokreti mladih na razini dekanata i vijećnici Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije. Jedna skupina mladih može aplicirati samo s jednim projektom.

Aktivnosti u projektima

Aktivnosti s kojima mladi mogu aplicirati na ovaj natječaj jesu: aktivnosti župnih zborova, nogometnih momčadi, hodočašća, festivala, sportskih susreta, neformalne edukacije, tečajeva, volonterskih akcija, kampova, ekoloških sekcija i slično.

Da bi se prijavili na natječaj, aplikanti trebaju popuniti obrazac za natječaj koji mogu preuzeti na službenoj mrežnoj stranici Centra za mlade (www.mladicentar.org). Potrebno je napisati detaljan proračun projekta s obrazloženjem kojim sredstvima mladi ili župa participiraju na ovom projektu (npr. volonterskim radom, ustupanjem župnih dvorana, tehničke opreme i sl.). Također je potrebno priložiti potvrdu župnika kojom župnik podržava skupinu i aktivnost s kojom se aplicira.

Budući da će sve uplate za projekte koji prođu na natječaju biti uplaćene na račun župe, potrebno je dostaviti broj računa župe na koji se može izvršiti uplata.

Rok realizacije

Aktivnosti moraju biti realizirane u tijeku ove godine, a izvješće o utrošenim sredstvima potrebno je dostaviti do 1. prosinca 2018. Obrazac za izvješće o utrošenim sredstvima također je dostupan za preuzimanje na službenoj mrežnoj stranici Centra za mlade.

Za ocjenjivanje projekata bit će sastavljeno povjerenstvo, a svi aplikanti projekata koji budu zadovoljili uvjete natječaja i koji budu ostvarili pravo na dodjelu sredstava potpisat će ugovor o dodjeli sredstava na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije, 26. svibnja 2018. u Komušini.

Projektnu aplikaciju potrebno je ispuniti na računalu te dostaviti i u elektronskoj formi i otisnute na poštansku adresu s pratećom dokumentacijom do 5. svibnja 2018.

E-mail za prijave je ncm.marijana@gmail.com, a adresa za slanje poštom je: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Gatačka 18, 71 000 Sarajevo, BiH.

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti pozivom na broj 033/788 406.

Kontakt osoba je Marijana Miketek.

Piše: Marijana Miketek
Preuzeto: KT

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo