Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Mariafest7418
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. u suradnji s Radio Marijom BiH organizira četvrti festival duhovne glazbe za mlade Marijafest BiH koji će se ove godine održati pod geslom Pjesmom do Neba.

Festival će se održati 5. svibnja u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II. i okupit će mlade glazbenike iz Vrhbosanske nadbiskupije koji će pjevati u čast Blaženoj Djevici Mariji, te sudjelovati u bogatom i sadržajnom programu festivala.

„S ciljem da glazbenim sastavima i skupinama ponudimo prostor na kojem mogu pokazati svoj glazbeni talent, ali i priliku da razmijene glazbena iskustva s ostalim glazbenim skupinama te zajedno pjesmom slave Boga i ove godine, festival duhovne glazbe Marijafest BiH bit će revijalnog karaktera. Glazbene skupine mogu izvesti postojeće duhovne pjesme, ali i predstaviti se novom skladbom“, ističu organizatori.

Program ovogodišnjeg Marijafesta započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Ivana Pavla II. Uslijedit će radionica za sve festivalske sudionike i u konačnici festival. Na ovu se manifestaciju mogu prijaviti glazbene skupine, zborovi, sastavi iz Vrhbosanske nadbiskupije, dok glazbene skupine iz ostalih biskupija mogu nastupiti kao gosti festivala.

Za prijavu na festival potrebno je ispuniti prijavni obrazac sa službene mrežne stranice NCM-a i obrazac poslati na mail: josip.ncm@gmail.com. Prijave su otvorene do 20. travnja.

Više informacija o četvrtom festivalu duhovne glazbe pratite na službenoj stranici Centra za mlade, na facebook profilu ili putem kontakt telefona: +387 33 766 225 ili na mail: josip.ncm@gmail.com.

„Sretni smo i Bogu zahvalni što ovim festivalom doprinosimo promicanju stvaralaštva mladih u njegovanju suvremene duhovne glazbe te širenju kršćanskih vrjednota u zajednice. Festival iz godine u godinu okuplja veći broj mladih koji željno iščekuju predstaviti pjesmu, ali i susresti se s prijateljima koje su ranijih godina upoznali na festivalu. Nakon što smo prošle godine prezentirali logo festivala, te na prošlom festivalu za vrijeme radionice osmislili i uglazbili himnu festivala, vjerujem da ćemo i ove godine i festival zatvoriti rezultatom na koji ćemo svi zajedno biti ponosni“, kazao je koordinator festivala Josip Milanović.

Preuzeto: Josip Milanović / KT

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo