Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Uskrs 142018
„Nek se raduje i zemlja, tolikim obasjana blijeskom, i rasvijetljena sjajem vječnoga Kralja neka osjeti da je nestalo po čitavome svijetu mraka.“


Kolike li radosti znati da smo ljubljena djeca Božja za koje je Bog spreman darovati svog jedinog sina, kako bi nas otkupio od grijeha i smrti vječne. Onaj koji je toliko dobra činio hodeći ovom zemljom, koji je bio i sol i svjetlo, biva žrtvovan za nas. O cijene li neprocjenjive!
I baš u trenutku kada je zemlja pomislila da je nadmudrila nebo, kada su se smrt i tama radovali svojoj pobjedi prozbori nebo, rasvijetli ovu zemlju i odagna svu tamu i vidje smrt da joj spasa nema, pa bi bačena u ponor vječni. Nekoć se ljudi bojaše smrti, jer je predstavljala kraj, a sada je samo stepenica preko koje dolaze svome Ocu.
Kao što je Krist umro za nas darujući nam svojim životom i smrću neprocjenjive darove, živimo i mi ne samo sebi nego i drugima. Donosimo svojim bližnjima nadu u novi početak i novo rađanje, svjetlo kao što smo to činili u Vazmenoj noći kada smo dijelili plamen uskrsne svijeće koji se unatoč tome nije umanjio nego rastao i sve više svijetlio.
Draga braćo i sestre u Kristu, dragi članovi franjevačke obitelji i svi naši dragi prijatelji, želimo Vam sretan i blagoslovljen Uskrs proveden u krugu obitelji i najmilijih koji će odisati zajedništvom, radošću i ljubavlju!

Tina Tolić, područna predsjednica Frame
Marijan Begić, područni ministar OFS-a
fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo