Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

72539878 2363750273703138 8127902870952476672 nPovodom dana zahvalnosti Bogu na svim plodovima zemlje i Dana kruha vrijedne ruke naših majki, pripremale su krušne proizvode oko kojih smo se okupili u nedjelju, 13. listopada u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca Orašju, na svečano misno slavlje u 11: 00 sati pod geslom „Božja je ruka iz zemlje iznosila raznovrsne plodove“, da se zahvalimo Gospodinu na svim primljenim darovima kojima nas svakodnevno daruje.
Slavlje je započelo pjesmom i uvodnim pozdravom naše krizmanice Veronike Dominković koja nam je pročitala poticajni meditativni tekst „Biti zahvalan“ od autora vel. Tomislava Ivančića. 
Prije prinosa darova učiteljica Marina Koturić pročitala je poučnu priču „Božja ruka“ koja govori o tome da sve što primamo i čime se služimo dolazi od Božje ruke koja nas obasipa tolikim blagoslovima. Ova poučna priča dodatno je pobudila osjećaj zahvalnosti u vjernicima koji su sudjelovali u misnom slavlju.
Za vrijeme prinosa darova pet prenositelja prinijela su brašno, vodu, sol, kvasac i kruh predajući ga u ruke svećenika, a drugi pet izrekli su zahvalu Bogu, istaknuvši značenje kruha kroz meditaciju „Kruh naš“ od autora Nikole Kuzmičić. 
Nakon župnih obavijesti i prije završnog blagoslova djeca - kandidati za prvu pričest su izvela prigodni zborni recital „Blagoslovi“ uz dan zahvale za Božja dobročinstva te se još jednom zahvalili dragom Bogu za plodove zemlje zamolivši blagoslov s rajskih visina za žuljave radničke ruke i za kruh i plodove naših njiva. 
U programu koji su s ljubavlju pripremila nastupali su svi, od najmlađih ministranta, framaša, kandidata za prvo pričest, kandidata za krizmu, članova dječjeg zbora do najstarijih učitelja i članova župnog pastoralnog vijeća, što je razveselilo sve prisutne na svetoj misi.
Na samome koncu misnog slavlja uputili smo se ispred platoa župne crkve gdje je župnik fra Bono izrekao blagoslovnu molitvu i zazvao Božji blagoslov na kruh, što su nam ga naši roditelji pripravili, i na sve druge plodove što nam ih majka zemlja daje.
  Nakon blagoslovne molitve svečano druženje nastavilo se u blagovanju pripremljenih ukusnih peciva i kruha, te raznolikih jesenskih voćnih plodova  i čašicu rakije za odrasle.
Također, povodom mise zahvalnice za plodove zemlje naši mladi (framaši) osmislili su prigodni plakat pod nazivom „Zahvalimo se Gospodinu“ sa poticajnim slikama o Isusovim rukama koje lome i dijele kruh i molitvama koje govore o zahvalnosti Gospodinu za obilje kruha i sreće, ljubavi i veselja.
Ovom prigodom želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u obilježavanju proslave dana zahvalnosti a posebno našim članovima župnog pastoralnog vijeća te vrijednim vjernicama Mandici Živković i Margiti Ivanović koje su prikladno uredile mjesto ispred oltara, što je zorno prikazivalo za što se zahvaljujemo.
Također, na današnjem misnom slavlju sudjelovali su i članovi slijepih i slabovidnih osoba Županije Posavske uz pratnju Zvonke Baotića, predsjednika udruge. Oni su htjeli obilježiti misnim slavljem Dan bijelog štapa koji se obilježava 15. listopada.
 
 
Fra Bono Kovačević
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo