Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

Bucici primanje i zavjetovanjeBlagdan Rana sv. Franje, 17. rujan bio je zaista poseban dan za mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda župe Bučići. Svetu misu u 18 sati predslavio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene, a koncelebrirali su fra Marinko Didak, župnik župe Bučići i fra Pero Vrebac, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a župe Nova Bila.

U svojoj propovijedi fra Davor je pozvao okupljenu braću i sestre da hrabro slijede Krista po primjeru svetoga Franje i da prigrle križ Kristov. Kako kaže i sveti Pavao – da se ne hvale bilo čime drugim osim križem Kristovim. Njihovu odluku da uđu u Treći red i da daju doživotne zavjete je nazvao hrabrom jer u današnjem svijetu ljudi se ne žele vezati, ne žele se žrtvovati za drugoga. No, kako kaže sveti Pavao, po križu Kristovom mi smo raspeti svijetu, a svijet nama.

Nakon propovijedi uslijedio je obred primanja u OFS. Mjesno bratstvo OFS-a je postalo veće za 6 sestara koje su odlučile stupiti u Treći red. Potom je uslijedio obred zavjetovanja evanđeoskog života. 19 sestara i 2 brata su dali vječne zavjete. Zavjete je u ime Reda primio brat Marijan Begić, ministar područnog bratstva OFS-a Bosne Srebrene, a u ime crkve je potvrdio fra Davor Petrović. Svoj primljenoj i zavjetovanoj braći i sestrama kao spomen na ovaj veliki dan uručen je znak Tau i primjerak Novog Zavjeta. Cijeli obred bio je prožet osjećajima radosti, bratske ljubavi i zajedništva.

Vijece OFS Bucici

Nakon svete mise okupili smo se u župnoj dvorani kako bi izabrali novo vijeće mjesnog bratstva OFS-a župe Bučići. Izborima je sukladno Pravilu predsjedavao brat Marijan Begić. Većinom glasova prisutne braće i sestara novo vijeće čine:

- Veronika Bavrka, ministra
- Slavica Domazet, doministra
- Ružica Lovrinović, tajnica
- Marica Marjanović, rizničarka
- Josipa Džambas, učiteljica formacije i povjerenica za Framu.

Na koncu smo se svi okupili oko zajedničkog stola uz zakusku koju su priredili vrijedni domaćini.

Dragoj braći i sestrama koji su primljeni i zavjetovani želimo ustrajnost i Božji blagoslov na njihovom putu, a novoizabranom vijeću plodonosan rad i radost služenja.

Braća i sestre iz mjesnog bratstva OFS Nova Bila svojim dolaskom uveličali su ovo slavlje. Hvala im na iskazanom bratskom zajedništvu. Hvala Katarini Mlakić i Frami Bučići na pomoći pri organiziranju ovog velikog slavlja .

Hvala fra Marinku, župniku, svoj braći svećenicima i časnim sestrama župe Bučići na svemu. Hvala dragom Bogu na ovoj velikoj radosti, kako za ovo mjesno bratstvo tako i za cijeli OFS Bosne Srebrene! Neka ovo bratstvo raste i jača te da njegovi članovi budu primjer pravih nasljedovatelja svetoga Franje!


Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo