NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Draga Majko moja

DSC00031

Djeca župe svete Ane u Domaljevcu pod geslom "Draga Majko moja“ svojim su majkama u nedjelju, 12. svibnja tijekom dječje mise, priredili posebno lijepo iznenađenje.

Program koji je bio sastavljen od kratkih recitacija, molitveno meditativnih tekstova posvećenih za naše majke pripremili su oni najmlađi ministranti. Kao uvod u misno slavlje četvero ministranata izreklo je recitacije o smislu i značenju Majčinog dana. Nakon službe riječi i kratke homilije prigodom molitve za duhovna zvanja gdje smo čuli meditativni tekst „Draga Majka moja“ od sestre Augustine Barišić, Klanjateljice Krvi Kristove, ministranti su izrekli molitvene nakane na daru majčinstva po nositeljicama života našim majkama. Za vrijeme prinosa darova jedna od ministrantica prinijela je košaricu cvijeća majci i svim prisutnim majkama, predajući ju je u ruke svojoj majci, istaknuvši značenje Majčinog dana. Na koncu misnog slavlja jedna od ministrantica kratkom recitacijom kao malim znakom pažnje zahvalila se majkama za sve što čine za svoju djecu, te ih potaknuti na nesebičnu majčinsku ljubav i darivanje. Na kraju misnog slavlja uputili smo riječi zahvale majkama u prigodnoj blagoslovnoj molitvi „Molitva za majku“ a prigodom Svjetskog molitvenog dana za duhovna zvanja „Molitvu Djevici Mariji za posvećene osobe“.

Za dragu majku moju pripremali su se i nekoliko dana ranije. Tako su mladi u srijedu, 7. svibnja na Radio postaji Orašje iz medijske sekcije pod naslovom "Gospodin vam dao mir", snimili poruku prigodom Majčina dana, a na sam Majčin dan u vrijeme emitiranja programa svim majkama napose našoj Nebeskoj Majci izrekli veliko hvala i svoju ljubav.

U četvrtak, 9. svibnja za vrijeme klanjanja pred Presvetim na poseban su način molili za naše majke i za duhovna zvanja uz Nedjelju Dobrog Pastira.
Također, kreativna sekcija ministrantskog zbora pod naslovom "Ideja više" osmislila je prigodan pano s citatima i izrekama za drage majke. A video poruku uz Nedjelju Dobrog Pastira i Majčin dan osmislio je Marijan Mikolić.

Kao mali znak pažnje poslije svete mise ministranti su kao simbolični dar majkama i bakama poklonili čestitku uz citat „Majko, hvala Ti!“ te Molitvenik krunice.
Draga majko moja, hvala ti za svako dobro djelo, za svaku dobru riječ, i za svaki čin ljubavi koje su učinile zbog nas koje volite.

Frama Domaljevac

KALENDAR DOGAĐAJA

Kolovoz 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17