NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Unutarnji mir

ivanaperisic4119Dolazi nam posebno vrijeme radosti i mira.

Pripremimo tako i naše srce mirom u iščekivanju najradosnijeg blagdana, rođenja Isusa Krista.
On nam naviješta promjene koje trebamo unositi u naš život, da dopustimo sebi i drugima pružiti oprost i nastaviti živjeti u blagostanju i ljubavi, kao neki novi, bolji ljudi.
Jedino važno je biti spreman na promjene, na nove početke.
Nikada nije problem započeti iznova, problem je ostaviti ono što nas je držalo i sputavalo. Kao ljudi trebamo i nadam se da težimo biti sretni i ispunjeni, a zato nam je potreban oprost i mir s drugima.
Kada nam je srce čisto, spremno je voljeti i pružati ljubav drugima. Ne možemo biti slobodni dok nas izjeda ono što jesmo ili ono što nismo napravili.
To se zove unutarnji mir, njega trebaš stjecati da dočekaš i Božić u punom sjaju i cijelu godinu u radosti.
Nikada ne možeš biti toliko dobar da ne možeš biti bolji, ali uvijek možeš težiti k tome. Borba sa sobom je najteža, ali daje najveće plodove.
No, ne možeš nikada biti toliko loš da ne bi mogao biti gori, to znači da nikada nije kasno da se mijenjaš i gradiš sebe iz dana u dan.
Budi svjestan da promjene koje unosiš u sebe, prvenstveno unosiš zbog sebe a ne drugih, jer je jedino važno kako se ti osjećaš, da ti budeš zadovoljan, sretan i ispunjen s onim što jesi, što radiš i što te čini prepoznatljivim.
Nemoj vikati, koristi glas za miran i staložen razgovor u napetim situacijama. Nemoj suditi, pusti druge da uđu u tvoj život i pokažu ti kakvi su, nije na tebi da ikoga mijenjaš.
Nemoj poticati mržnju, znaš vrlo dobro koju negativnu energiju samim tim unosiš u svoj pa onda i u tuđi život.
Nemoj klevetati, imaš zdrave oči da zapažaš stvari pravedno i širiš o njima vijest kakve jesu.
Nemoj se ograničavati, postojiš da se svakodnevno razvijaš i napreduješ u svemu što naumiš.
Nemoj odustajati, znaš da ni Isus nije posustao do kraja da bi pobjedio sve što je bilo protiv njega, slijedi taj primjer.
Puno si negativan i nesretan, bezvoljan i isplašen, pogledaj malo ljude oko sebe, kad vidiš koliko njima nedostaje vidjeti ćeš koliko ti imaš viška. Malo stavi na stranu materijalno i osvrni se na slobodu koju posjeduješ, ljepotu koju ti ona daje u životu.
Pogledaj ponekad u sunce koje te grije kada ti je hladno, kišu koja te osvježava kada je vruće, snijeg koji tvojim očima daje čistoću i savršenost na trenutke.
Pogledaj dijete koje se i smije i plače, ali to radi iz duše, čisto i nevino, sjeti se šta si izgubio s godinama i pronađi to u njemu ponovno.
Pogledaj prirodu i sve što te okružuje, ako spoznaš koliko je predivno i koliko si zapravo sretan zapitaj se zbog čega ili možda koga je to tako?


Ivana Perišić

KALENDAR DOGAĐAJA

Srpanj 2019
N P U S Č P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17