Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

madonna 1079798 960 720

Dragi Bože i dobri Oče nebeski! Hvala Ti što s Marijom idemo k Isusu koji nas vodi u Očev Dom. Marijo, Kristova Majko! Hvala Ti što si Majka Ljubavi i naša ljubljena Majka! Tebi, Majko Božje milosti s ljubavlju pletemo vijence sv. Krunice i dobrih djela nesebično darivajući jedni druge i umnažajući radost, sreću, vjeru, nadu…

Sve nas i mene ispunjava osobna, zajednička, obiteljska molitva zahvalnosti, razgovor s Bogom, misli i osjećaji bliskosti i blizine zemlje u zagrljaju Neba, cjelovi u naručju Mame i Tate, Roditelji i djeca na putu spasenja, naši koraci u Vašim koracima, srca i duše ispunjava Ljubav! Mila Majčice, ljiljane bijeli! Ti najbolje znaš kako je osjećati Božje dodire. Gospodin me potiče darivajući nadahnuće da Ti, Ružo otajstvena, kličem: Zdravo Marijo! Ja, grešan čovjek pozdravljam Te kao anđeo, vidim Ti Lice i ispružene Ruke koje govore: zdravo, dobri i dragi čovječe! Moje ime i želje na Tvojim usnama, Isus se smiješi hrabreći me, Tvoj pogled na Tvojoj djeci, osjećam mir!
Slušam Učitelja, obavija me milina, jer Ti si, Djevice milostiva, milosti puna! U Tebi su darovi i plodovi Duha Svetoga, Tvoj je život svjedočanstvo za Ljubav! Moj život u padovima i usponima u traženju i nalaženju Istine koja dariva Slobodu; upućuješ me na Svog Sina, Majko dobrog savjeta. Rosa Božje milosti se razlijeva na nas, šapat Lahora!
Majko Spasiteljeva i Djevice časna! Oduvijek i zauvijek je Gospodin s Tobom. U Tebi je Riječ Tijelom postala i prebivala među nama. Daj nam u svakom čovjeku gledati i vidjeti brata i Gospodina Isusa, Očevo i Tvoje ljubljeno dijete. Uči me i potiči da i ja molim i želim kao Gospodin i Ti, sveta Bogorodice, da smo uvijek sjedinjeni u Ljubavi.
Majko ljubezna i Utočište grešnika! Pozivaš nas i potičeš na svetost života. Primjer si i uzor kako biti velik u malenosti služenja. Gospodnja službenice! Blagoslovljena si među ženama i među svim Gospodnjim stvorenjima, služe Ti braća anđeli i ljudi i mirišu sestre ruže, svojim sebedarjem vraćaš dostojanstvo ljudskom rodu, svakoj ženi blagoslov i smisao postojanja, istinsku ljepotu poziva i poslanja: biti žena, biti čovjek!
Zvijezdo jutarnja i Majko Stvoriteljeva! Gospodin Te blagoslivlja i blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus! Njegovo si svetohranište, po Isusu i Tebi svako dobro, sa svojim si Sinom Suotkupiteljica svijeta i Vrata nebeska, Zaštitnica i Kraljica obitelji! Čuvaj i štiti svaki život od začeća do prirodne smrti i da svaki čovjek i sve stvoreno blagoslivlja plod utrobe Tvoje Isusa, Božjeg Sina, i plod utrobe svoje koji je Božji blagoslov, dar…
Zajedno s Isusom, bratom Franjom i braćom kličem: Sveta Marijo! Sveta si u duši i tijelu, Tvoj život veliča i slavi Gospodina, hrabri nas na putu svetosti, klonule misli i korake upravljaj stazama vječnog Svjetla koje nam svojom Toplinom vraća čisto srce.
Moje srce u Tvom Srcu, Majko moja i Majko Božja, djeliteljice Božje milosti i ljubavi koja spašava svijet. Hvala Bogu i Tebi, Majko Kristova, što imam dvije mame: Tebe, nebesku i zemaljsku majku koja me s Tobom, Kraljice sv. Krunice, prati na putu u Vječnost.
Sveta Djevo djevica! Ti najbolje znaš naše greške i grijehe i da su nam trnjem posuti zemaljski putovi. Zbog nas je Isus mučen, raspet, umro, pokopan i uskrsnuo, i Tebi mač boli probo dušu i vječna Svjetlost Uskrsa obasjala srce. Zaručnice Duha Svetoga i Utočište grešnika, moli za nas grešnike da nam Gospodin Bog oprosti slabosti i grijehe i da jedni drugima opraštamo u ljubavi.
U zagrljajima brata života i sestrice smrti hodočasnici smo suznom dolinom u nebesku Domovinu. U radostima Božića, patnjama Velikog petka i slavi Uskrsa blagoslov je darivanja blagoslova Križa. Život u vjeri, ljubavi i nadi donosi iskušenja i pobjede, otvara vidike čovječnosti. U vedrim i tmurnim danima, u tjelesnim i duhovnim rađanjima i umiranjima za dobro i zlo, Pomoćnice kršćana i Utjeho žalosnih, moli za nas sada i na času smrti naše! Majko milosrđa! Želimo živjeti i umrijeti u Božjoj i Tvojoj volji i ljubavi da se rodimo za vječni život u Nebu. 

Predobra i predraga Majko, blagoslivljaš nas obiljem Očeve i Gospodnje milosti i milosrđa. Tvoja smo ljubljena i često neposlušna djeca, oprosti nam neposluh, sebeljublje… U blagoslovljenoj običnosti svakidašnjice, u hodočašćima srca i hodočasteći srcem, u posavskoj katedrali i katedralama duše, molim Te, Ružo na Raščici i Velika Gospo, Kraljice anđela i Zdravlje bolesnih, živjeti s ljubavlju odgovorno u poniznosti i poslušnosti i ljubiti Gospodina Boga svoga iznad svih, svim srcem svojim, svim umom svojim i svom dušom svojom, i bližnjega svoga kao samoga sebe, jer put prema Bogu nikada ne ide mimo čovjeka.
Sveta Majko Marijo! Hvala Ti što si uvijek s nama!
Majko Božje ljubavi! Hvala Ti što moliš s nama i za nas! Amen!

Ljerka Mikić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo