Citat tjedna

"Ništa nas ne može odvojiti od Božje ljubavi."

Rim 8, 39

min5318

Dragi ministranti, župnici, kapelani, vjeroučitelji, časne sestre, duhovni asistenti Frame i svi koji radite s djecom i mladima,


područno Vijeće Frame Bosne Srebrene je izradilo knjižicu povodom XXI. Ministrantskog susreta „FRAMIN“ koji će se održati u subotu, 5. svibnja 2018. godine u Visokom pod geslom „Uvijek se radujte!“ (1. Sol 5, 16).
Sadržaj ove knjižice podijeljen je u dva dijela: I. Samostani Bosne Srebrene i II. Ministrant i njegova služba. Ove godine prvi dio knjižice nije napisan u obliku pitanja i odgovora kao do sada, te će samim time i kviz biti zahtjevniji nego što je bio prethodnih godina, a drugi dio knjižice ostao je napisan u obliku pitanja i odgovora.
Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim Igrama bez granica, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama kroz Kviz znanja. Posebno će biti organiziran „Turnir u stolnom tenisu“, a u poslijepodnevnim satima će biti mogućnost za razgledavanje škole povodom „Dana otvorenih vrata Klasične gimnazije“. U sklopu ovog programa će biti organizirani i „Dani otvorenih vrata Franjevačkog sjemeništa i Postulature“. Župnici mogu prijaviti mlade koji razmišljaju o duhovnom pozivu i žele iskusiti kako izgleda život u samostanu. Mladići koji se prijave mogu ostati u samostanu na noćenju nakon programa „Framina“ u subotu 5. i  nedjelju 6. svibnja.
Stoga, sve vas koji radite s ministrantima, pozivamo da na svojim tjednim susretima obradite sadržaj ove knjižice kako biste im pomogli u stjecanju znanja i pripremili svoje ekipe za predstojeći FRAMIN.
Prijave za susret ministranata s brojem sudionika potrebno je poslati najkasnije do 28. travnja 2018. na službeni e-mail: frama.fsr.bs@gmail.com. Za dodatne informacije o susretu možete kontaktirati područnog duhovnog asistenta Frame, fra Domagoja Šimića.
Dok radosno očekujemo naš susret pozdravljamo Vas našim pozdravom: Mir i dobro!


Tina Tolić, Područna predsjednica Frame                                                               
fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo