Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

pray

Dragi framaši i duhovni asistenti!

U nekoliko proteklih tjedana život nam se poprilično promijenio. Suočeni smo s nevidljivim neprijateljem od kojeg svakodnevno strahujemo. Ne možemo ostati ravnodušni na sve što se događa oko nas, ali mi kao vjernici pozvani smo očuvati pouzdanje u Boga, mir, nadu i molitvu, danas puno više nego prije spomenute pandemije. Zato budite hrabri! Prisjetimo se svakoga dana Isusovih riječi: „U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet!“ (Iv 16, 33). Oslanjajući se na Isusove riječi, ne dopustimo, unatoč svemu, da nam ova situacija ukrade ljepotu zajedništva s Bogom, ali i s braćom i sestrama.

Mi, Područno vijeće, pozivamo vas da održite to zajedništvo i da se prilagodite situaciji. Predlažemo da nastavite s mjesnim susretima vaših bratstava. Susreti se mogu održati putem videopoziva i tako obrađivati teme koje su bile predviđene za ovo razdoblje. Također, možete slati materijal susreta u vidu prezentacije ili referata u grupe svoga bratstva. Predlažemo da sada posebno aktivirate svoje profile na Instagramu, Facebooku ili drugim društvenim mrežama objavljujući različite molitve, razmatranja, videe, isječke s on-line susreta, itd...

Posebno vas pozivamo i na molitvu, jer kako čitamo u Poslanici Filipljanima: „Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti!“ (Fil 4, 6). Tako i vi, kao bratstvo, organizirajte zajedničke molitve, kako bismo Bogu donijeli sve svoje strahove i potrebe te kako bismo i mi na koncu sa psalmistom mogli reći: „S Bogom svojim preskačem zidine!“ (Ps 18, 30)

Do nekog skorog susreta, nosimo vas i vaše obitelji u molitvama i pozdravljamo vas franjevačkim pozdravom: Mir i dobro!

Ana Jurić, područna predsjednica

Fra Davor Petrović, područni duhovni asistent

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo