NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Božićna radost

Glumci u predstavi
Frama župe sv. Ane u Domaljevcu i ovog Božića je svoje župljane razveselila predstavom „Badnjak u Domaljevcu“. Ekipa odvažnih se dala na posao. Na par susreta su odabrali temu i zajedno složili tekst, potom započeli sa probama. Zanimljivo je bilo to što su na probama nastavili dodavati sadržaje i upotpunjavati tekst novim zgodama koje su se spontano rađale. U igrokazu se isprepleću  anegdote iz obiteljskih situacija koje se događaju na Badnjak, a svojstvene našem podneblju. Otac, majka i dvije kćeri, uz tetku iz Njemačke uprizorili su nam zgode koje se događaju na Badnjak u današnjem modernom vremenu, dok djed i baka nastoje objasniti djeci kako se nekada slavio Badnjak i što on zapravo predstavlja.

Frama već duži niz godina priprema božićne i uskrsne predstave, a ove godine im se u organizaciji pridružio KUD Mladost da obogate program. Nastupio je i župski zbor sv. Ane, dječji zbor Glasnici, ritmička grupa POP Queen 6. i 7. razreda, te dječji folklor OŠ Braće Radića iz Domaljevca i Vesele domlječanke. Prepunoj dvorani kulturnog centra priuštili su puno smijeha i ugodne trenutke koje će dugo pamtiti.

Dan prije smo imali Božićnu radost, blagoslov jaslica izloženih na glavnom trgu u centru Domaljevca. Framaši su čitali tekst vlč. Tomislava Ivančića Božićna meditacija, protkano pjesmama koje je animirao župski zbor. Nakon toga se nastavilo sa druženjem uz mnoštvo različitih sadržaja.

Božićni koncert 2019

Imali smo adventske radionice koje su organizirane u humanitarne svrhe. Prodajna izložba adventskih vijenaca i ukrasa, koje su vrijedne ruke framaša kreirale, bila je namijenjena pomoći u liječenju naše župljanke S.Đ. To je bio naš mali dar od srca za nju. Nešto što je produbilo njihovo zajedništvo i dublje ih povezalo jest molitva jednih za druge. Na početku Došašća su izvlačili imena osobe za koju će moliti, a na Badnjak nakon zornice očitovali su za koga su molili, uz prigodni dar kao znak pažnje i zahvalnosti za molitve.

Advent u DomaljevcuKroz dvije subote smo upriličili čajanke, nakon zornica druženje uz topli čaj i kuhano vino. To je bilo ugodno iznenađenje u prohladnim zimskim jutrima.

Na svetkovinu Sveta tri kralja naših četvoro novih ministranata, koji su se od rujna pripremali, uvedeno je u ministrantsku službu. Za njih je to bio poseban, dugo očekivani dan kada su izrekli svoj „Evo me!“ i obukli ministrantske haljinice. Prigodnu molitvu vjernika izrekli su stariji ministranti.

Puno događaja, koje smo dijelili u radosti zajedništva donijelo je osjećaj zahvalnosti i pregršt ugodnih emocija koje nas nose u nove izazove.

Frama Domaljevac

KALENDAR DOGAĐAJA

Kolovoz 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17