Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

1 10

Dana 31. listopada u večernjim satima framaši, članovi petrićevačkog bratstva, sudjelovali su u molitvenom bdijenju pod nazivom Holywin.

Kako nam je svima poznato, a na veliku žalost, već nekoliko desetljeća i u našim krajevima se “slavi” noć vještica, engl. halloween. Taj dan točno pada na uočnicu velike katoličke svetkovine Svih Svetih. Potaknuti sve većom zarazom da se i staro i mlado upušta u kojekakve demonske rituale, franjevačka mladež nastoji kroz molitveno bdijenje te razne prigodne programe ukazati na sve veću budnost glede novina koje nam dolaze od drugih.

Tako je i ove godine franjevačko mjesno bratstvo na Petrićevcu započelo večernje bdijenje s jednosatnim klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom nakon čega se proslijedilo sa svetom misom. Bila je to uistinu jedna lijepa večer u kojoj se molitvom i pjesmom iz mladenačkih grla slavilo Boga i odavala čast kakva mu i pripada.

Izvor: Samostan Petrićevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo