Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

74455021 996344950701341 562562551666180096 n 1Pod geslom "Moje će Te usne slaviti!" (Ps 63,4), 26. listopada 2019. u Mostaru održan je 22. festival Franjevačke mladeži – Framafest, pod organizacijom Nacionalnog vijeća Frame Bosne i Hercegovine, a domaćin je ove godine bilo područno bratstvo Frame Hercegovina. Sudjelujući u ovogodišnjem Framafestu, slijedeći geslo, Boga je slavilo preko 1100 usana.

Svečano misno slavlje je bilo, kao što i priliči, početak programa ovogodišnjeg Framafesta a predvodio ga je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju duhovnih asistenata Frama iz cijele Bosne i Hercegovine. Euharistijsko misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem animirao je Zbor Frame Hercegovina. Po završetku misnog slavlja, Nacionalni duhovni asistent, fra Marin Karačić se obratio framašima, uputio ih u nastavak programa ovogodišnjeg Framafesta, ohrabrio da zajedno slavimo Boga sa svakom od Frama koje će nastupiti na festivalu. Nakon toga je uslijedila pauza do natjecateljskog dijela festivala.

WhatsApp Image 2019 10 28 at 12.44.13Program u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače kojeg su vodili Sanja Pehar i Dragan Soldo započeo je prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom Frame Međugorje „Bog nas ljubi“, a nakon toga otpjevali su i himnu franjevačke mladeži „Pođimo zajedno“ uz podršku okupljenih framaša, poslije čega je uslijedio natjecateljski dio festivala. Na ovogodišnjem Framafestu nastupilo je 20 bratstava Frame, a od toga 3 Frame iz Hrvatske. O najboljima je odlučivao tročlani žiri u sastavu:, Ivana Šaravanja, fra Nikola Matošević i Irena Vučić.

Tijekom izvođenja 20 duhovnih skladbi, framaši su pokazali svoj trud i rad, proslavili Boga svojim glasovima i pokazali svoje vještine scenske interpretacije. Nakon toga, završetak festivala je postala odgovornost žirija koji je morao odlučiti tko će dobiti nagrade. Framaše je u revijalnom dijelu napetosti riješio i zajedništva sjetio kantautor Đuro Ravenšćak s dobro poznatim a i originalnim duhovnim skladbama. Nakon revijalnog dijela došao je i trenutak odluke.

73141605 537938663433976 8356995249700077568 n
Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Široki Brijeg s pjesmom „Čežnja“ a za kategoriju izvedbe s najboljim scenskim nastupom odabrana je Frama Sarajevo i pjesma „Gospodin dolazi“. Frama Mostar s pjesmom „Iznenadi me“ osvojila je nagradu za III. mjesto, nagradu za II. mjesto sa pjesmom „Urezan u dlan Tvoj“, osvojila je Frama Posušje, a I. mjesto osvojila je Frama Vitez s pjesmom „S tobom nisam sam“. Po završetku proglašenja, okupljeni su imali priliku još jednom čuti pobjedničku pjesmu XXII. Framafesta.

Na koncu, zahvala dragom Bogu na divnom danu, zajedništvu u kojem nas okuplja i darovima kojima ga možemo svakodnevno proslavljati svojim usnama. Hvala duhovnim asistentima, organizatorima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovogodišnji Framafest prođe u radosti, ljubavi i svjedočenju Božje prisutnosti.

Kristijan Bavrka, područni potpredsjednik Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo