Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

20180518 dv webDraga braćo i sestre, nakon izrazito uspješnih humanitarnih akcija Frame BiH ovogodišnja skupština je jednoglasno usvojila smjernicu o nastavku organiziranja humanitarne akcije povodom svetkovine sv. Franje, našeg serafskog oca, uz napomenu da ovogodišnju humanitarnu akciju organiziramo zajedno sa nacionalnim vijećem OFS-a. Stoga, dragi trećari i framaši ponovno vam se obraćamo molbom za pomoć.


Patrik Ivanović iz Žepča, rođen 2001. godine, ima urođenu srčanu manu – komorni defekt septuma. S godinu dana života urađena mu je kateterizacija, tijekom koje je došlo do komplikacija te je ostao bez kisika i njegov mozak je trajno oštećen. Danas ne hoda, ne govori, ne jede samostalno, koristi se pelenama i u potpunosti je ovisan o roditeljskoj pomoći. Svakodnevno koristi lijekove za koje roditelji izdvajaju oko 400 KM mjesečno te je zbog bolesti sklon čestoj upali pluća.

Dragi trećari, framaši i duhovni asistenti, u trenutku kada se na poseban način spominjemo sv. Franje čiji život nam služi kao primjer za bezgranično služenje u ljubavi, pozivamo vas da se odazovete na ovaj poziv dobra. Potičemo sva mjesna bratstva OFS-a i Frame da se odazovu zajedno na ovu akciju i tako prikupe dobrovoljne priloge. 

Priloge mogu poslati do 10. studenog 2019. godine na službeni račun na ime: Franjevačka mladež BiH, 71000 Sarajevo, Zagrebačka 18 • ID broj: 4201408870003 • Transakcijski račun: UniCredit Bank 3386902222623098 • Devize: UniCredit Bank 20009866101 • IBAN BA39 3386 9048 2262 4484.

Za zaprimanje vaših donacija ili za dodatne informacije po područjima zaduženi su fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina i nacionalni duhovni asistent Frame BiH, Mirela Barbarić područna ministra OFS-a Hercegovina, te Marijan Begić, područni ministar OFS-a Bosne Srebrene.

Od srca vam zahvaljujemo!


fra Dane Karačić, nacionalni duhovni asistent OFS-a u BiH

fra Marin Karačić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH

Matea Soldo, nacionalna ministra OFS-a u BiH

Magdalena Musa,nacionalna predsjednica Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo