Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

viber image 2019 10 03 14 03 01 1
Draga braćo i sestre,
 
s radošću vas pozivamo na 11. Nacionalno hodočašće bosanskoj kraljici Katarini i susret Franjevačkog svjetovnog reda BiH koji će se održati u nedjelju, 27. listopada 2019.godine u Kraljevoj Sutjesci. Geslo ovogodišnjeg hodočašća je „Bog moj i sve moje!”  
 
Kao što vam je najvjerojatnije poznato, posljednja bosanska kraljica Katarina živjela je u sutješkom kraju i kao franjevačka trećoredica ostala u srcu svoga puka do današnjih dana. Ona se slavi kao franjevačka blaženica, a nadamo se da će biti uzdignuta na čast blaženice i svetice u sveopćoj Crkvi. 
 
Franjevački svjetovni red provincije Bosne Srebrene koji nosi ime „Kraljica Katarina“ od obnavljanja svog rada hodočasti u Kraljevu Sutjesku. Zadnjih 10 godina skupa s nama hodočaste braća i sestre članovi Franjevačkog svjetovnog reda Hercegovačke franjevačke provincije. Ovo će biti 11. put da svojim hodočašćem častimo kraljicu Katarinu i iskazujemo potporu hrvatskom katoličkom puku Kraljeve Sutjeske i okolnih mjesta koji je tijekom posljednjeg rata preživio teško stradanje i izgnanstvo, a i danas teško živi. Dođimo i pokažimo im da nisu sami!
 
Zvanični program počinje u 10 sati, pozdravom nacionalne ministre OFS-a BiH, kratkim predavanjem i molitvom Krunice.
 
Misno slavlje u 11 sati će predvoditi fra Davor Petrović, duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene, koji će iduće godine preuzeti službu nacionalnog duhovnog asistenta. 
 
Nakon svete mise u prostoru iza crkve održat će se susret svih mjesnih bratstava OFS-a iz Bosne i Hercegovine.
 
Draga braćo i sestre, mjesni ministri i svi ostali, pozivam vas i molim da se odazovete ovome pozivu. Potaknite članove vaših bratstava da se odazovu i krenu na hodočašće. Kako bi vam bilo lakše organizirati prijevoz do Kraljeve Sutjeske, bratski pomozite jedni drugima.  Sigurno je lakše i jeftinije organizirati i unajmiti prijevoz za više bratstava. Neka oni boljeg materijalnog stanja pomognu slabijima. Sa sobom ponesite nešto hrane koju ćemo međusobno podijeliti i zajedno blagovati nakon svete mise. Ukoliko imate zastave ili neka druga obilježja vaših bratstava – ponesite i njih. Neka se vidi tko smo i odakle smo! Ponesite i gitare i druga glazbala, da zajedno zapjevamo i proslavimo Boga. Dođite da svi zajedno kažemo BOG MOJ I SVE MOJE!
 
Radosno vas očekujemo u Kraljevoj Sutjesci uz naš franjevački pozdrav:
 
 
MIR I DOBRO!
 
Marijan Begić
ministar OFS Bosne Srebrene
 
fra Davor Petrović
duhovni asistent OFS Bosne Srebrene
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo