Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2019 09 22 at 10.46.13U subotu 21. rujna 2019. godine održan je XV. sportski susret Frame Bosne Srebrene. Geslo ovog susreta bilo je: "Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. (1 Iv 5, 4). Na susretu se okupilo preko 400 framaša iz petnaestak bratstava Bosne Srebrene, a Frama Konvikt Visoko bila je treću godinu zaredom domaćin ovoga velikog susreta.

Susret je započeo u jutarnjim satima okupljanjem u dvorani Franjevačke klasične gimnazije, a nakon toga slavljena je sveta misa koju je predvodio novi duhovni asistent fra Davor Petrović u suslavlju deset duhovnih asistenata. Svetu misu animirao je bend Novo nebo iz Zenice.

U svojoj homiliji fra Davor je govorio o poslanici svetoga Pavla apostola upućenoj zajednici u Korintu u kojoj govori da nije bitno samo sudjelovati u utrci, nego i pobijediti. Mi, katolici, ne bismo se trebali samo oduševiti i zadržati na „sudjelovanju“ u nečemu, nego da bismo trebali težiti ka pobjedi i nagradi koja nas čeka na koncu našeg životnoga zalaganja kao vjernici.

3c64e307 2e91 4515 ab3c 3f6bd5ecca18Nakon mise bio je zajednički ručak i fotografiranje, a potom je fra Davor "Petnaesti sportski susret Frame" proglasio otvorenim.

Dečki su se natjecali u nogometu, a djevojke u odbojci. Među najboljima su se izdvojile: Frama Kreševo (1. mjesto u nogometu), Frama Uskoplje (1. mjesto u odbojci i 2. mjesto u nogometu), Frama Livno (2. mjesto u odbojci i 3. mjesto u nogometu), Frama Vitez (3. mjesto u odbojci). Najbolji igrači ovog Susreta bili su: Tanja Ružić (najbolja odbojkašica – Frama Vitez), Leo Kožul (najbolji nogometaš – Frama Kreševo) i Jure Cvrlje (najbolji golman – Frama Livno). Dodijeljena je i diploma za najbolje navijanje, koju je ove godine odnijela Frama Bučići.

561a3b6a 0be7 446b aed3 c17747eed3b6Svim framašima zahvaljujemo na sudjelovanju, korektnoj i fer igri, a pobjednicima još jednom čestitamo!

Hvala Bogu na ovom danu ispunjenom molitvom, plesom, pjesmom, igrom i zajedništvom, jer „Kako je dobro i kako je milo k'o braća zajedno živjeti!“

Marina Jurić, Frama Konvikt Visoko

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo