Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

path light 750x430Gospodin me svakoga jutra nježno budi cjelovima Ljubavi, zagrljajima Sreće, osmijesima Radosti. Svakoga jutra srdačno pozdravljam Gospodina molitvama zahvalnosti za još jedan darovani dan. Bog i ja jedan drugoga blagoslivljamo ljubavlju koja ljubi. Sestra noć odmara u naručju brata dana koji s braćom ljudima kreće ispočetka i nastavlja dalje na Putu Istine i Života.

Moj život u Bogu i s Bogom, Mir na stazi Svjetlosti, mjesec u Suncu bez zalaza. Mali veliki čovjek u hvalospjevu duše kliče: dragi Bože, molim Te da bude Tvoja volja! Dobri Oče nebeski, hvala Ti za kruh naš svagdanji koji blagujemo po Tvojoj milosti! Božja je volja vjerno živjeti zapovijedi ljubavi i s braćom ljudima dijeleći umnažati komad kruha i čašu vode, darivati darovano vrijeme Bogu, bližnjemu i sebi. Tko je moj bližnji? Zašto, kome, kako i kada darivam vrijeme? Činim li dobro i širim li mir? Dopuštam li Svjetlosti biti kako na nebu tako i na zemlji? Pitanja, sumnje, dan odmiče, Isus sa mnom pravolinijski piše po mojim krivim crtama, slušam Riječ Gospodnju…

Hvala Ti, Bože što si blizak i blizu, što sam milje Gospodnje koje želi i treba svim Tvojim stvorenjima svjedočiti Tvoju ljubav i dobrotu, biti radosni svjedok Radosne vijesti, izgarati kao svijeća darivajući sebe drugima i obogaćujući se dobrim djelima koja svima donose sreću. U blagoslovljenoj sam običnosti svoje svakidašnjice bezbrižno dijete koje veselo s djecom trčkara snježnim i cvjetnim poljima djetinjstva, dobar sin, primjeran framaš, vrijedan student, produhovljen redovnik, odgovoran zaposlenik, nježan i vjeran suprug, brižan roditelj; moje su zlatne godine ispunjene toplinom Svjetlosti koja na vrutcima tihanim krijepi dušu moju.

Isusov sam ljubljeni prijatelj i brat braći u Gospodinu i Franji, Petar i Pavao, satnik i Juda, Marija Magdalena i Veronika, Lazar i Poncije Pilat, Šimun Cirenac i Ivan koji slušajući otkucaje Isusovog Srca čuje i svoje srce koje s Gospodinom šapuće: Bog je Ljubav! Molim Te Ljubavi, oprosti mi što nisi (dovoljno) ljubljena!!!
U danu i danima kada sam blizu i daleko Izvora i Ušća Isus sa mnom hodi oazama i pustinjama u kojima su nam ukusni blagdanski objedi raskoši siromaštva; nisam usamljen i sam, osjećam i vidim Svjetlost Svjetlosti koju tražeći nalaze i slijede Božja djeca. Kao mnogi, vuk sam samotnjak koji traži brata vuka, sretni brat magarac koji svojim dahom grije Dijete, zalutali sin koji se vraća u Očev Dom, radosna žena zbog nađene drahme, spašena ovca na ramenima Dobrog Pastira, crv i čovjek koji prihvaća blagoslov križa u kojemu je spasenje…

U jednom i u svakom danu bezbroj puta griješim, opraštam i molim za oprost, padam i ustajem blagoslivljajući Gospodina koji svojom ljubavlju liječi rane i briše ožiljke. Pjesma zvona zove pozdraviti Mariju anđeoskim pozdravom i biti anđeo čuvar brata svijeta koji srcem, usnama i rukama plete vijence ruža nebeskoj Majci koja nas uči imati, primati i darivati bližnjega i biti bližnji, prihvaćati druge i drugačije, širiti krugove dobrote u kojima neprijatelji postaju braća i sestre, prijatelji, obitelj. U svakom čovjeku, u svemu stvorenom i u sebi susrećem i gledam Stvoritelja koji nas dariva blagoslovom darivanja blagoslova života u punini. Stvoritelj je sa mnom i u meni, i ja u Njemu, svaki je moj dah, misao, korak i dan udomljen u Bogu koji mi je snaga i pjesma. U Gospodnjoj sam ruci kruna divna i kraljevski vijenac na Božjem dlanu. Moji su dani u Gospodnjim danima Vječnost.

Vrijeme i ja ispunjeni Bogom; Bog ispunjava vrijeme i mene. Između brat čovjek na putu Svjetlosti koja svaki dan svjetlom svoga lica u naše srce ulijeva više radosti nego kad obilno rode pšenica i vino.

Večer! Brat dan u zagrljaju sestara zvijezda odlazi na odmor. Susret Oči u oči, šapat Tišine, melodija zahvalnosti, sestra noć donosi san. Želim Gospodinu i svima bliskima i dragima u nebu i na zemlji, i cijelome svijetu mirnu i laku noć, i čim legnem u miru i usnem, jer mi, samo Ti, Bože moj, darivaš miran počinak, dok Ljubav ljubi, čuva, bdije… zove i čeka da svaki dan krenemo ispočetka nastavljajući dalje Putem Istine i Života u djelotvornoj vjeri, nadi i ljubavi.

Ljerka Mikić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo