Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom10918a

U nedjelju, 9. rujna u našoj župi slavljena je sveta misa sa zazivom Duha Svetoga uz početak školske i vjeronaučne godine.


Euharistijsko slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar i duhovni asistent Frame, a slavlje je svojim pjevanjem uzveličao bend mladih "VIS Fenix". Župni vikar fra Bono pozdravio je sve prisutne riječima: "Zadatak svakoga katehetskog susreta je proučavanje kršćanskog nauka a cilj sveukupne kateheze je uvođenje u puninu kršćanskog života i time primanje života vječnoga."
Jedna framašica i jedna ministrantica na početku misnog slavlja zamolili su Gospodina da im daruje svoj blagoslov i blagoslovi učitelje i učenike da znanjem i mudrošću ispune svoja srca, a dobrim ocjenama imenike.
Tijekom euharistijskog slavlja framaši i ministranti sudjelovali su u službi riječi, a u molitvi vjernika i molitveni zaziv "Daj nam svima Duha tvog" uz prinos darova prinijeli su: atlas, boje, bilježnice, torbu i sat a jedna ministrantica prinijela je križ sv. Damjana  koji je uz prigodnu molitvu posjetio sve nazočne vjernike na Duhovnu obnovu djece naše župe na kraju školske i vjeronaučne godine 2017./2918.  pod geslom "U znaku križa sv. Damjana".
Nakon popričesne molitve ravnatelj škole Stjepan Piljić pročitao je molitvu za učitelje i odgojitelje. Prije završetka misnog slavlja i završnog blagoslova učenici su izmolili zajedno molitvu sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh u školi. Zatim je jedan od studenata pročitao molitvu studenta a nakon toga majka Mira Gašparević u ime svih roditelja je pročitala molitvu roditelja za početak školske i vjeronaučne godine.
Euharistijsko slavlje je završeno tako što je župni vikar  fra Bono izrekao blagoslovnu molitvu za djecu, nastavnike i djelatnike škole.
Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje a djeca su dobili simbolični dar sliku sv. Josipa Kupertinskog sa molitvom sv. Josipu Kupertinskom  za uspjeh u školi.
Dan prije u subotu, 8. rujna zajedničkim pokorničkim slavljem, po našim župama Toliškog samostanskog područja, pristupila su djeca i mladi kako bi za sve dosadašnje propuste i grijehe zamolili oprost i vratili u svoja srca i lica iskrene i dobro namjerne osmjehe.

Dom10918b
Pripreme za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli smo u subotu, 2. rujna zajedničkim susretom framaša i ministranata u župnoj crkvi sv. Ane. Na ovom susretu napravili smo program proslave misnog slavlja.
Našu pripremu za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli  smo u utorak, 28. kolovoza na Radio postaji Orašje. Članovi naše novinarske sekcije "Mir i dobro" snimili su prigodnu poruku za početak nove školske i vjeronaučne godine. Prigodna poruka emitirana je na Radio postaji Orašje u nedjelju i subotu , 2. i 8. rujna a također i na Radio Mariji BiH u subotu, 8. rujna.
U četvrtak, 6. rujna za vrijeme euharistijskog klanjanja izmolili smo Litanijsku molitvu Duhu Svetomu da blagoslovi naše učitelje i nas učenike te da obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom budemo radost Gospodinu Isus, našim roditeljima, Crkvi i rodu cijelom na početku nove i školske vjeronaučne godine.
Također, prigodni plakat za početak nove školske i vjeronaučne godine uz prigodnu molitvu i poticajne slike osmislili su framaši iz kreativne sekcije naše Frame pod naslovom "Ideja više".

Zaziv Duha Svetoga na početku misnog slavlja, službu riječi i molitvu vjernika i prinos darova uz popratne tekstove, molitvu učitelja i odgojitelja, molitvu sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh u školi, molitvu studenta i molitvu roditelja za početak nove školske i vjeronaučne godine animirali su framaši i ministranti: Maria Josić, Andrea Piljić, Josip Mikolić, Ivana Perišić, Anabela Franjić, Katarina Koturić, Mandalena Franjić,  Anja Anđić, Paulina Mikolić, Antonia Ćošković, Luka Tunjić, Ana Maria Josić, Marijan Mikolić, Stjepan Piljić (ravnatelj) i Mira Gašparević (majka).
Za vrijeme svete mise ministrirali su: Maria Petrović, Katarina i Ivona Lucić, Lana Oršolić, Dijana Ćošković, Dijana Vorgić, Marko Mikolić, Dalija Tunjić, Stjepan Perišić, Dominik Anđić i Magdalena Piljić (simpatizer ministranata).
Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo