NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Bez ljubavi mogu se sijeći drva, praviti cigle, kovati željezo. Ali bez ljubavi se ne može približiti čovjeku!"

Lav Nikolajevič Tolstoj

Daj nam svima Duha tvog

Dom10918a

U nedjelju, 9. rujna u našoj župi slavljena je sveta misa sa zazivom Duha Svetoga uz početak školske i vjeronaučne godine.


Euharistijsko slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar i duhovni asistent Frame, a slavlje je svojim pjevanjem uzveličao bend mladih "VIS Fenix". Župni vikar fra Bono pozdravio je sve prisutne riječima: "Zadatak svakoga katehetskog susreta je proučavanje kršćanskog nauka a cilj sveukupne kateheze je uvođenje u puninu kršćanskog života i time primanje života vječnoga."
Jedna framašica i jedna ministrantica na početku misnog slavlja zamolili su Gospodina da im daruje svoj blagoslov i blagoslovi učitelje i učenike da znanjem i mudrošću ispune svoja srca, a dobrim ocjenama imenike.
Tijekom euharistijskog slavlja framaši i ministranti sudjelovali su u službi riječi, a u molitvi vjernika i molitveni zaziv "Daj nam svima Duha tvog" uz prinos darova prinijeli su: atlas, boje, bilježnice, torbu i sat a jedna ministrantica prinijela je križ sv. Damjana  koji je uz prigodnu molitvu posjetio sve nazočne vjernike na Duhovnu obnovu djece naše župe na kraju školske i vjeronaučne godine 2017./2918.  pod geslom "U znaku križa sv. Damjana".
Nakon popričesne molitve ravnatelj škole Stjepan Piljić pročitao je molitvu za učitelje i odgojitelje. Prije završetka misnog slavlja i završnog blagoslova učenici su izmolili zajedno molitvu sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh u školi. Zatim je jedan od studenata pročitao molitvu studenta a nakon toga majka Mira Gašparević u ime svih roditelja je pročitala molitvu roditelja za početak školske i vjeronaučne godine.
Euharistijsko slavlje je završeno tako što je župni vikar  fra Bono izrekao blagoslovnu molitvu za djecu, nastavnike i djelatnike škole.
Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje a djeca su dobili simbolični dar sliku sv. Josipa Kupertinskog sa molitvom sv. Josipu Kupertinskom  za uspjeh u školi.
Dan prije u subotu, 8. rujna zajedničkim pokorničkim slavljem, po našim župama Toliškog samostanskog područja, pristupila su djeca i mladi kako bi za sve dosadašnje propuste i grijehe zamolili oprost i vratili u svoja srca i lica iskrene i dobro namjerne osmjehe.

Dom10918b
Pripreme za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli smo u subotu, 2. rujna zajedničkim susretom framaša i ministranata u župnoj crkvi sv. Ane. Na ovom susretu napravili smo program proslave misnog slavlja.
Našu pripremu za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli  smo u utorak, 28. kolovoza na Radio postaji Orašje. Članovi naše novinarske sekcije "Mir i dobro" snimili su prigodnu poruku za početak nove školske i vjeronaučne godine. Prigodna poruka emitirana je na Radio postaji Orašje u nedjelju i subotu , 2. i 8. rujna a također i na Radio Mariji BiH u subotu, 8. rujna.
U četvrtak, 6. rujna za vrijeme euharistijskog klanjanja izmolili smo Litanijsku molitvu Duhu Svetomu da blagoslovi naše učitelje i nas učenike te da obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom budemo radost Gospodinu Isus, našim roditeljima, Crkvi i rodu cijelom na početku nove i školske vjeronaučne godine.
Također, prigodni plakat za početak nove školske i vjeronaučne godine uz prigodnu molitvu i poticajne slike osmislili su framaši iz kreativne sekcije naše Frame pod naslovom "Ideja više".

Zaziv Duha Svetoga na početku misnog slavlja, službu riječi i molitvu vjernika i prinos darova uz popratne tekstove, molitvu učitelja i odgojitelja, molitvu sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh u školi, molitvu studenta i molitvu roditelja za početak nove školske i vjeronaučne godine animirali su framaši i ministranti: Maria Josić, Andrea Piljić, Josip Mikolić, Ivana Perišić, Anabela Franjić, Katarina Koturić, Mandalena Franjić,  Anja Anđić, Paulina Mikolić, Antonia Ćošković, Luka Tunjić, Ana Maria Josić, Marijan Mikolić, Stjepan Piljić (ravnatelj) i Mira Gašparević (majka).
Za vrijeme svete mise ministrirali su: Maria Petrović, Katarina i Ivona Lucić, Lana Oršolić, Dijana Ćošković, Dijana Vorgić, Marko Mikolić, Dalija Tunjić, Stjepan Perišić, Dominik Anđić i Magdalena Piljić (simpatizer ministranata).
Frama Domaljevac

KALENDAR DOGAĐAJA

Lipanj 2019
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17