Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Kres51018a

Kreševo, 03.10.2018. – Na večernjoj svetoj misi koju je predvodio fra Josip Jukić, duhovni asistent Frame i OFS-a slavili smo obred preminuća serafskog oca Franje. Pod ovom svetom misom dvije članice mjesnog bratstva OFS-a Kreševo, sestre Ružica Trogrlić i Danica Kljujić su položile trajne zavjete. Njihove zavjete je primio Marijan Begić, ministar bosanskog bratstva OFS-a „Kraljica Katarina“ a u ime Crkve i Reda potvrdio fra Josip Jukić.

Nakon svete mise u prostorijama samostana svete Katarine održani su izbori za novo vijeće mjesnog bratstva OFS-a. Na početku smo zazvali Duha Svetoga i pomolili se Gospodinu da nam pomogne izabrati one koji će u narednom razdoblju voditi ovo mjesno bratstvo. Sukladno Pravilu i Generalnim konstitucijama, izborima je predsjedao područni ministar Marijan Begić. Većinom glasova prisutne braće i sestara u novo vijeće izabrani su:

-    Anto Stanić , ministar
-    Blaženka Marić, doministra i povjerenica za Framu
-    Sanja Čiča, tajnica
-    Ružica Trogrlić, rizničarka
-    Nada Topić, učiteljica formacije.

Potom smo se zahvalili Bogu i pomolili za novoizabranu braću i sestre. Druženje smo nastavili uz zakusku koju su priredili vrijedni domaćini.

Hvala dragom Bogu i svetome Franji na ovom lijepom danu, hvala framašima koji su pjevanjem i čitanjima uveličali misno slavlje, hvala fra Josipu Jukiću na poticajnoj propovijedi i ustrajnom radu sa Framom i OFS-om u župi Kreševo.

Zavjetovanim sestrama, izabranim vijećnicima i cijelom bratstvu upućujemo čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova, mira i ustrajnosti na franjevačkom putu kojim su krenuli.

Marijan Begić

Kres51018

Kres51018b

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo